18/02/2016

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΣΚ ο Ανδρέας Προβατάς!

Σημαντική εξέλιξη στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου!!! Ύστερα από άνω των 30 χρόνων παρουσίας του στα διοικητικά της ΕΠΣ Κέρκυρας, ο Ανδρέας Προβατάς αποχωρεί από την προεδρία και γενικά από «τα κοινά» της Ένωσης.


Ο Κερκυραίος ποδοσφαιροπαράγοντας εδώ και καιρό σκόπευε «να τα βροντήξει» και να φύγει, επειδή αισθάνονταν πολύ κουρασμένος. Την Τρίτη (16/2) γνωστοποίησε στα μέλη της παράταξής του στο Συμβούλιο της ΕΠΣΚ, την απόφασή του να παραιτηθεί, ζητώντας τους να μην το διαρρεύσουν, γιατί ήθελε να το ανακοινώσει ο ίδιος επίσημα.


Την επόμενη μέρα (χθες Τετάρτη 17/2), λίγη ώρα μετά τη λήξη του Τελικού του τοπικού Κυπέλλου μεταξύ Κρόνου Αργυράδων - Οδυσσέα Αυλιωτών (2-0), στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού, ο Προβατάς ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την αποχώρησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, τονίζοντας ότι επιθυμούσε αυτή του την απόφαση να την γνωστοποιήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο.


Να σημειωθεί ότι -τιμής ένεκεν- ο Ανδρέας Προβατάς έκανε όλες τις απονομές του Τελικού, σε ποδοσφαιριστές και διαιτητές.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τρία...


Πρώτον: Ο παραιτηθείς Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας θα αποχωρήσει άραγε και από τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στο οποίο μετέχει από πέρσι, επί προεδρίας Γιώργου Γκιρτζίκη; Σημειώνεται ότι πριν από τρία χρόνια είχε κατέλθει στις εκλογές της Ομοσπονδίας, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Σαρρή, και την πρώτη διετία διατελούσε αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης.


Δεύτερον: Άραγε ποιος θα διαδεχθεί τον Προβατά στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Κέρκυρας, μέχρι τη λήξη της θητείας του τωρινού Συμβουλίου, δηλαδή ως τις 28/12/2016;


Τρίτον: Ποιος άραγε θα καταλάβει τη θέση του Προβατά στην τριμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, της οποίας προέδρευε το τελευταίο ενάμισι έτος;


Εδώ να επισημάνουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, την προεδρία της Ένωσης θα αναλάβει είτε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης, που για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε το... δεξί χέρι του Προβατά, αλλά τον τελευταίο ένα χρόνο ήταν μερικώς «αποστασιοποιημένος» από τις εκδηλώσεις της ΕΠΣΚ, είτε ο Γιώργος Κουλόπουλος, που κατέχει τη θέση του Α' Αντιπροέδρου και ο οποίος είναι από τα πιο δραστήρια στελέχη του Δ.Σ.


Σήμερα Πέμπτη (18/2), στις 19:00, η Διοίκηση της ΕΠΣΚ θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Ανδρέα Προβατά στο πόστο του Προέδρου.


Από ‘κει και πέρα, μετά την παραίτηση του Προβατά, εισέρχεται στο Συμβούλιο το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του, ο Γιώργος Νάος, ο οποίος πριν από τρία χρόνια (στις 28/12/2012) είχε μετάσχει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του αποχωρήσαντα Προέδρου, στον συνδυασμό «Ενωμένοι για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου».


Δεν αποκλείεται η εξέλιξη αυτή να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στις επερχόμενες αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Κέρκυρας, και όχι μόνο, καθότι η Διοίκηση του Προβατά (που πρόσκειται στην πλευρά Γιώργου Γκιρτζίκη) αριθμεί έξι μέλη, ενώ η αντιπολίτευση (συνδυασμός «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», που πρόσκειται στην πλευρά Βαγγέλη Γραμμένου) απαρτίζεται από πέντε στελέχη.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
24
Απρίλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Λιζέτα, Ζέτα, Ζέττα, Ελλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Κατά τη γνώμη σας, ο Κρόνος Αργυράδων κατακτά δίκαια τον τίτλο της Α1΄ΕΠΣ Κέρκυρας;
Ναι
Όχι
Αδιαφορώ
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb