18/02/2016

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΣΚ ο Ανδρέας Προβατάς!

Σημαντική εξέλιξη στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου!!! Ύστερα από άνω των 30 χρόνων παρουσίας του στα διοικητικά της ΕΠΣ Κέρκυρας, ο Ανδρέας Προβατάς αποχωρεί από την προεδρία και γενικά από «τα κοινά» της Ένωσης.


Ο Κερκυραίος ποδοσφαιροπαράγοντας εδώ και καιρό σκόπευε «να τα βροντήξει» και να φύγει, επειδή αισθάνονταν πολύ κουρασμένος. Την Τρίτη (16/2) γνωστοποίησε στα μέλη της παράταξής του στο Συμβούλιο της ΕΠΣΚ, την απόφασή του να παραιτηθεί, ζητώντας τους να μην το διαρρεύσουν, γιατί ήθελε να το ανακοινώσει ο ίδιος επίσημα.


Την επόμενη μέρα (χθες Τετάρτη 17/2), λίγη ώρα μετά τη λήξη του Τελικού του τοπικού Κυπέλλου μεταξύ Κρόνου Αργυράδων - Οδυσσέα Αυλιωτών (2-0), στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού, ο Προβατάς ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την αποχώρησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, τονίζοντας ότι επιθυμούσε αυτή του την απόφαση να την γνωστοποιήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο.


Να σημειωθεί ότι -τιμής ένεκεν- ο Ανδρέας Προβατάς έκανε όλες τις απονομές του Τελικού, σε ποδοσφαιριστές και διαιτητές.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τρία...


Πρώτον: Ο παραιτηθείς Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας θα αποχωρήσει άραγε και από τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στο οποίο μετέχει από πέρσι, επί προεδρίας Γιώργου Γκιρτζίκη; Σημειώνεται ότι πριν από τρία χρόνια είχε κατέλθει στις εκλογές της Ομοσπονδίας, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Σαρρή, και την πρώτη διετία διατελούσε αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης.


Δεύτερον: Άραγε ποιος θα διαδεχθεί τον Προβατά στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Κέρκυρας, μέχρι τη λήξη της θητείας του τωρινού Συμβουλίου, δηλαδή ως τις 28/12/2016;


Τρίτον: Ποιος άραγε θα καταλάβει τη θέση του Προβατά στην τριμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, της οποίας προέδρευε το τελευταίο ενάμισι έτος;


Εδώ να επισημάνουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, την προεδρία της Ένωσης θα αναλάβει είτε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης, που για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε το... δεξί χέρι του Προβατά, αλλά τον τελευταίο ένα χρόνο ήταν μερικώς «αποστασιοποιημένος» από τις εκδηλώσεις της ΕΠΣΚ, είτε ο Γιώργος Κουλόπουλος, που κατέχει τη θέση του Α' Αντιπροέδρου και ο οποίος είναι από τα πιο δραστήρια στελέχη του Δ.Σ.


Σήμερα Πέμπτη (18/2), στις 19:00, η Διοίκηση της ΕΠΣΚ θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Ανδρέα Προβατά στο πόστο του Προέδρου.


Από ‘κει και πέρα, μετά την παραίτηση του Προβατά, εισέρχεται στο Συμβούλιο το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του, ο Γιώργος Νάος, ο οποίος πριν από τρία χρόνια (στις 28/12/2012) είχε μετάσχει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του αποχωρήσαντα Προέδρου, στον συνδυασμό «Ενωμένοι για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου».


Δεν αποκλείεται η εξέλιξη αυτή να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στις επερχόμενες αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Κέρκυρας, και όχι μόνο, καθότι η Διοίκηση του Προβατά (που πρόσκειται στην πλευρά Γιώργου Γκιρτζίκη) αριθμεί έξι μέλη, ενώ η αντιπολίτευση (συνδυασμός «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», που πρόσκειται στην πλευρά Βαγγέλη Γραμμένου) απαρτίζεται από πέντε στελέχη.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Αγριππίνα, Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος, Λούλου, Λούλης, Λούλα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb