23/05/2017

Ένα χρόνο μετά… δεν ξεχνώ!

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας οργάνωσαν μια -προς τιμήν μου- υπέροχη εκδήλωση, στο Εθνικό Στάδιο του νησιού, προκειμένου να με βοηθήσουν στο πρόβλημα που βιώνω με την υγεία μου!


Οι βετεράνοι, με την «κίνησή» τους να διοργανώσουν στο ΕΑΚΚ και να μετάσχουν (τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016) σε ένα μίνι τουρνουά (τρεις αγώνες, ημίωρης διάρκειας), απέδειξαν τη μεγάλη ευαισθησία και ανθρωπιά που τους διακατέχει! Ανέδειξαν τον σπουδαίο κι εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το ποδόσφαιρο!


Επ' ευκαιρίας, λοιπόν, της συμπλήρωσης ενός έτους από την ημέρα εκείνη, θα ήθελα -για μία ακόμη φορά- να ευχαριστήσω ολόψυχα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του (μεγάλου και αθάνατου) Α.Ο. Κέρκυρα και συγκεκριμένα τους Γιώργο Κολυτά, Μάνθο Γιαννούλη, Αντώνη Ζώτο, Σπύρο Μπορτς, Δημήτρη Μπορτς, Γιάννη Κατέρη και ιδιαίτερα τον Μανώλη Ροκίδη, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης του τουρνουά κι «έτρεξαν» όλες τις διαδικασίες για την απόλυτα επιτυχημένη οργάνωση, διεξαγωγή και διεκπεραίωσή του.


Ένα πελώριο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, από τα βάθη της καρδιάς μου, επιθυμώ να απευθύνω στους βετεράνους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο τουρνουά. Και που είναι οι εξής:
• ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ: Νίκος Μεσημέρης, Σπύρος Ντάικος, Πέτρος Ραράκος, Θεόδωρος Μπράτος, Σπύρος Γιαννούλης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μάνθος Γιαννούλης, Μανώλης Τσούμας, Μίλτος Κούρκουλος, Σπύρος Φαϊτάς, Γιάννης Χονδρογιάννης, Νίκος Σκιαδόπουλος, Ρομπέρτο Μπολάνο, Παναγιώτης Κορομπόκης, Πέτρος Τσιριγώτης, Κώστας Ανδριόπουλος, Γιάννης Καλούδης ("Καπετάνιος"), Σταύρος Κάντας, Σπύρος Καρβούνης, Σπύρος Ατσοπάρδης, Θωμάς Σταφυλάς, Ανδρέας Δούσης, Σπύρος Στούπας, Σπύρος Αλαμάνος.
• ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΕΜΑΧΟΙ: Δημήτρης Κουρσάρης, Σπύρος Κατωμέρης, Γιώργος Μιχαλιτσιάνος, Αντώνης Μιχαλάς, π. Ιωάννης Σαλβάνος, Βασίλης Σουλάνης, Νίκος Βλάσσης ("Τσάρλυ"), Σπύρος Μπράτος, Γιάννης Μακαντάνης, Σπύρος Νικομάνης, Σπύρος Βλάχος, Δημοσθένης Σφήκας, Φώτης Βλαχόπουλος, Νίκος Αλαμάνος, Ανδρέας Τόμπρος, Σάββας Κουρσάρης, Σταμάτης Μάλλιος, Σπύρος Καίσαρης, Νίκος Μουζακίτης, Κώστας Ελούλ, Σπύρος Κουρής, Δημήτρης Καραντινός, Θύμιος Αβραμιώτης, Νίκος Λέισος, Νίκος Λάτσας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Αλέκος Μαρτίνος, Μπάμπης Ράντος, Τέλης Καββαδίας.
(Ευχαριστώ και όποιον άλλο συμμετέχοντα ποδοσφαιριστή ενδεχομένως παρέλειψα να αναφέρω).


Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διαιτητές του τουρνουά (Κώστα Τόμπρο, Γιώργο Γκαμπέτα και Γιώργο Ξηρομερίτη), επίσης τους ιατρούς αγώνων, Ανδρέα Καββαδία και Βαρβάρα Καρδακάρη, τον Β' Αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Κέρκυρας (και Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας), Γιάννη Μουζακίτη, καθώς και την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας (και ειδικότερα τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Μακαντάνη) για την παραχώρηση του Σταδίου.


Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από τότε, χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο Κ.Α.Τ. Αθηνών δύο φορές (33 μέρες την πρώτη και 10 τη δεύτερη), όπου χειρουργήθηκα από τον διεθνούς φήμης καταξιωμένο ιατρό - ορθοπεδικό, Βασίλη Πολυζώη. Σήμερα, η περιπέτειά μου δεν έχει τελειώσει, αλλά φαίνεται τουλάχιστον να έχει μπει σε θετικό δρόμο, χάρις στο ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη ορισμένων ατόμων, με πρωτοστάτρια τη σύντροφό μου, Ελίνα Νέρη, την οποία ευχαριστώ και δημοσίως. Είμαι, επίσης, ευγνώμων στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Κέρκυρα, ο οποίος πέρυσι τον Αύγουστο, μόλις επέστρεψα από την Αθήνα, αγόρασε και μου δώρισε ένα αναπηρικό καροτσάκι, που μου φάνηκε πάρα πολύ χρήσιμο στη μετεγχειρητική περίοδο.


Σε μια εποχή όπου η κοινωνική αλληλεγγύη δείχνει να σπανίζει, προφανώς εξαιτίας των συγκυριών και δυσχερειών που βιώνει η χώρα μας, αλλά και λόγω των προβλημάτων και δυσκολιών που βιώνει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας αποδεικνύουν συνεχώς ότι υπάρχουν ακόμη αξίες, θέληση και διάθεση. Αποδεικνύουν πως είναι Άνθρωποι!!!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Δημοσιογράφος / Αθλητικός Συντάκτης

 

 

 

 

 

 

 


 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
17
Ιανουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Αντώνας, Τόνης, Τόνυ, Αντωνάκος, Νάκος, Αντωνάκης, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb