24/02/2018

Αχιλλέας και Ολυμπιάδα… δύο σε ένα!

Μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια γίνεται τον τελευταίο καιρό στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας, σε επίπεδο Ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς τα τμήματα υποδομής του Αχιλλέα Νυμφών και της Ολυμπιάδας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να «κατεβάσουν» κοινή ομάδα στο Παιδικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κέρκυρας, με την ονομασία «Ένωση».


Η εν λόγω συνεργασία έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς το σωματείο βρίσκεται στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου, έχοντας 16 βαθμούς και ισοβαθμώντας με τον Οδυσσέα Αυλιωτών.


Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Κουρσάρης, που είναι υπεύθυνος των «μικρών» τμημάτων της Ολυμπιάδας Καρουσάδων, ενώ έχει για στενό συνεργάτη του τον Στάθη Σγούρο, ο οποίος ασχολείται με την Ακαδημία του Αχιλλέα Νυμφών. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου, έχοντας διατελέσει αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, ενώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προσπαθούν να τις μεταλαμπαδεύσουν στους λιλιπούτειους παίκτες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγχωνευμένη ομάδα του Αχιλλέα και της Ολυμπιάδας χρησιμοποιεί εναλλάξ ως έδρα στους αγώνες του Παιδικού Πρωταθλήματος τα γήπεδα των Νυμφών και των Καρουσάδων.


Η πρωτοβουλία της συνεργασίας των δύο αυτών Ακαδημιών, συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεών τους, κάτι το οποίο εκτιμάται πως θα αποδώσει καρπούς και στο μέλλον, αφού κατ' ουσίαν οι δύο περιοχές έρχονται «πιο κοντά» η μία στην άλλη. Αυτό το μοντέλο, θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθηθεί και να εφαρμοστεί από τα τμήματα υποδομής κι άλλων σωματείων.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα, Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb