13/07/2019

Ο Θεοδόσης ετοιμάζεται να κολυμπήσει 17 χλμ. στη Β. Ιρλανδία

Ο Χάρης Θεοδόσης προετοιμάζεται να πάρει μέρος στο Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Ιρλανδίας.


Ο κερκυραίος υπεραθλητής κολυμβητικών μαραθωνίων ο οποίος έχει και τον τίτλο του "ice man", λόγω της συμμετοχής του και σε Παγκόσμιες διοργανώσεις κολύμβησης σε παγωμένο νερό, στις 27 Ιουλίου 2019 θα συμμετάσχει στο «Swim Ireland και το ILDSA National» στην κατηγορία OPEN 17 χιλιομέτρων Ανδρών, που θα διεξαχθεί στη λίμνη Έρν της Βόρειας Ιρλανδίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Carrybridge και ο τερματισμός στο Castle Island Enniskillen.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Χάρης Θεοδόσης ήταν ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής, που προκρίθηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε παγωμένο νερό, το οποίο διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Μουρμάνσκ της Ρωσίας. Τώρα ο κερκυραίος αθλητής αφήνει τα παγωμένα νερά και πέφτει στα βαθιά της Βόρειας Ιρλανδίας για να διανύσει την απόσταση 17 χιλομέτρων σε θερμοκρασία νερού 12 βαθμών κελσίου.Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το Carrybridge, που είναι ένας οικισμός στην κομητεία Fermanagh της Βόρειας Ιρλανδίας, 8χλμ. Βορειοδυτικά της Lisnaskea και 11χλμ. Ο οικισμός πήρε το όνομα του από την γέφυρα που συνδέει το νησί Inishmore, που έχει πρωτεύουσα την πόλη Carry (εξ ου και το όνομα της γέφυρας) στην Άνω όχθη της λίμνης Έρν με την ηπειρωτική χώρα.Ο τερματισμός θα γίνει στο Enniskillen. Το Ενισκίλεν είναι κωμόπολη της Βόρειας Ιρλανδίας, στην επαρχία Φέρμανγκαχ. Βρίσκεται μεταξύ των δύο λιμνών της χώρας Λοχ Ερν .Το όνομα της πόλης προέρχεται από το Inis Ceithleann, που στα Ιρλανδικά σημαίνει «το νησί της Κίθλεν» και αναφέρεται στην Κίθλεν (Cethlenn), την σύζυγο του Μπάλορ των Φομόριαν, της Ιρλανδικής Μυθολογίας. Στην πόλη διοργανώνονται διάφορα διεθνή θαλάσσια αθλητικά γεγονότα.Το Ενισκίλεν έχει επιλεγεί για την διοργάνωση της συνάντησης των G8 το καλοκαίρι του 2013.

 

Πηγή: "Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ'

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
9
Δεκέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Άννα, Αννούλα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Άννα Μαρία, Ανέζα, Ανεζούλα, Ανεζίνα, Ανεζινιώ, Αναΐς

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb