16/07/2019

Πιθανά μπαράζ Αγίου Νικολάου – Καναλίων & Βιταλάδων – Βασιλάτικων

Μπορεί τα τοπικά Πρωταθλήματα να ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες, ωστόσο η σύνθεση των τριών Κατηγοριών της επερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.


Η ενδεχόμενη δήλωση συμμετοχής του Κρόνου Αργυράδων στην Α1' Κατηγορία (αντί για την Football League), η πιθανή συμμετοχή της ΑΕ Φαιάκων στην Α' Κατηγορία (αντί για την Α1') και η διαφαινόμενη μη συμμετοχή του Αυγερινού Βαλανειού στην Α' Κατηγορία, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο... αλαλούμ! Πλέον, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση, πριν την έναρξη της νέας σαιζόν, να παίξουν μπαράζ ανόδου, σε ουδέτερο γήπεδο, οι ηττημένες ομάδες των περσινών play offs της Α' Κατηγορίας (δηλαδή ο Κεραυνός Αγίου Νικολάου με την ΑΕ Καναλίων) και της Β' Κατηγορίας (δηλαδή ο Ποσειδώνας Βιταλάδων με τον ΑΟ Βασιλάτικα).


Στο προσκήνιο, λοιπόν, έρχεται για μία ακόμη φορά η ανοργανωσιά, η έλλειψη σωστού προγραμματισμού και η προχειρότητα από πλευράς ΕΠΣ Κέρκυρας, καθότι οι συγκεκριμένοι αγώνες κατάταξης θα έπρεπε να είχαν γίνει στο φινάλε της περσυνής σαιζόν και όχι στο ξεκίνημα της επόμενης, κάτι που θα αναγκάσει τις προαναφερόμενες ομάδες να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του μεταγραφικού τους σχεδιασμού και της προετοιμασίας τους, δίχως να γνωρίζουν σε ποια Κατηγορία θα αγωνιστούν.


Αναφορικά με το ενδεχόμενο που χρειαστεί να γίνει συμπλήρωση αριθμού σωματείων στα Πρωταθλήματα, η προκήρυξη της Ένωσης αναφέρει τα ακόλουθα:

« Αν σωματείο της Ε.Π.Σ.Κ που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ' Εθνική κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, αλλά όπως έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα της Α1' κατηγορίας τότε θα αυξάνεται ανάλογα ο αριθμός των σωματείων της κατηγορίας αυτής».


«Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό τότε:
Από την Α' κατηγορία τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
Από τη Β' κατηγορία τη θέση στην Α' κατηγορία καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ - Α.Ο ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.


«Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό ή αν για οποιοδήποτε λόγο προβιβαστεί σωματείο στην Α1' κατηγορία, τότε τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ - Α.Ο ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο».

 

 
Corfu Corner Radio

Κυριακή
15
Δεκέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Μόδεστος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb