31/10/2019

Υπερβολικές τιμές στο ενωσιακό!

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο (τον Μάιο του 2018) η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είχε ενημερώσει τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού ότι σκοπεύει να προκηρύξει διαγωνισμό για την ενοικίαση του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης, στο Κανόνι, είχε δεσμευτεί ότι δεν θα αυξάνονταν οι τιμές για την χρήση του γηπέδου.


Μέχρι τότε, οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν το ενωσιακό ως έδρα, πλήρωναν 30 ευρώ για κάθε αγώνα και 15 ευρώ για κάθε προπόνηση. Όμως, από τα μέσα Ιουνίου του 2018, όπου το Αθλητικό Κέντρο παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν! Με το... «καλημέρα», οι επιχειρηματίες ανέβασαν τις τιμές στα 40 ευρώ για κάθε αγώνα και στα 23 ευρώ για κάθε προπόνηση.


Και πάμε στα... φρέσκα κουλούρια! Πριν από ενάμιση μήνα, στα μέσα Σεπτέμβρη, ο Όλυμπος και η θυγατρική του ομάδα, η Θύελλα, χρησιμοποίησαν εκτάκτως ως έδρα το ενωσιακό γήπεδο, για τους αγώνες Κυπέλλου κόντρα σε Άρη Μέσης και σε Κεραυνό Αγίου Νικολάου αντιστοίχως, διότι το γήπεδό τους, στην Καλλιθέα Καναλίων, δεν ήταν ακόμη έτοιμο τότε. Όπως λοιπόν μας καταγγέλθηκε, ο μεν Όλυμπος κατέβαλε 50 ευρώ, ενώ η δε Θύελλα έδωσε 60 ευρώ!


Αλήθεια, ισχύουν αυτά τα ποσά; Αν ναι, κατά την ταπεινή μας άποψη είναι υπερβολικά, εν συγκρίσει με το προηγούμενο καθεστώς, διότι ουσιαστικά διπλασιασμός των τιμών!


Εμείς, για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, δεν εκφράζουμε κάποια μομφή εναντίον των μισθωτών του Αθλητικού Κέντρου. Επιχειρηματίες είναι και κοιτούν το συμφέρον τους. Ούτε αυτοί φταίνε που τα σωματεία τούς ζητάνε να παίξουν ή να προπονηθούν εκεί, ενώ θα μπορούσαν να πάνε και αλλού.


Αντιθέτως, μεμφόμαστε την Διοίκηση Ποζίδη. Πρώτον, επειδή εκποίησε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ΕΠΣΚ, το ενωσιακό γήπεδο. Δεύτερον, διότι παραχώρησε σε ιδιώτες ένα Αθλητικό Κέντρο, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια με χρηματοδότηση της ΕΠΟ, με σκοπό να εξυπηρετηθούν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και οι ομάδες, όχι να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Και τρίτον, γιατί άλλα έλεγε στα σωματεία προτού παραχωρηθεί το γήπεδο, όμως άλλα ανέχεται να συμβαίνουν τώρα.


Και μια απορία μας, για το τέλος: Στην ΕΠΣ Κέρκυρας έχει συσταθεί κάποια «Επιτροπή Αθλητικού Κέντρου», με Πρόεδρο τον Γιάννη Μουζακίτη και μέλη τους Γιώργο Κουλόπουλο και Νίκη Σκλαβούνου. Για ποιο λόγο ακριβώς και με ποιο σκοπό υφίσταται η συγκεκριμένη Επιτροπή; Μήπως για να... διώχνει τα κουνούπια;

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
6
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Λυκίας, Λυκία, Λύκιος, Σάτυρος, Σάτος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb