20/12/2019

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη με Αυγενάκη για τις αθλητικές υποδομές

Για την τριτοκοσμική κατάσταση και τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι αθλητικές υποδομές της Κέρκυρας ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νησιού, Αλέκος Αυλωνίτης, σε θεσμική συνάντηση των δύο ανδρών.


Επ΄ αυτού εξεδόθη από τον κο Αυλωνίτη το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Η συνάντηση έγινε μετά από ευγενική ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού σε σχετικό υποβληθέν αίτημα μου . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, περιέγραψα στον κ. Υφυπουργό την απαράδεκτη και εν πολλοίς τριτοκοσμική εικόνα των αθλητικών υποδομών της Κέρκυρας, αλλά και των σημαντικών ελλείψεων.
Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Αυγενάκης γνώριζε σε μεγάλο βαθμό το όλο πρόβλημα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφτεί την Κέρκυρα και τους Παξούς για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι».

 

 

Κατά τη συζήτηση ο κ. Αυλωνίτης δεν παρέλειψε να θέσει στον Υφυπουργό τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις αθλητικές υποδομές του νησιού, τα οποία ήταν τα εξής:

1) Την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, τόσο του Κλειστού, όσο και του Γηπέδου ποδοσφαίρου και του στίβου. Επεσήμανε ειδικά, την περίπτωση της πιθανότητας προβλήματος στη στατικότητα της εξέδρας των φιλάθλων
2) Τη στήριξη του Υπουργείου για την κατασκευή των δύο (2) κλειστών γυμναστηρίων σε Βορρά και Νότο που υπάγονται ήδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
3) Τη θετική του παρέμβαση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Ι και ΙΙ) από πλευράς των δήμων.


Ειδικά, στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν και τα αιτήματα των δήμων: α) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με το Εθνικό αθλητικό κέντρο (αποκατάσταση παρκέ βοηθητικού προπονητηρίου, στεγάστρων για στίβο και μπάσκετ), εργασίες βελτίωσης του Ναυσιθόειου, των γηπέδων Κορακιάνας, Κοντοκαλίου και την περίπτωση προμήθειας στο δήμο ενός compact προπονητηρίου.


Δεν παρέλειψε, ο βουλευτής να αναφέρει την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην περιοχή Πλάντραφος σε οικοπεδική έκταση του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου που αποτελεί πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Καθώς και το αίτημα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με παρέμβαση για κατασκευή υπόβασης ταρτάν στο δημοτικό Στάδιο στην Αχαράβη και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Κασσιόπη, Καρουσάδες, Αυλιώτες , Αχαράβη και Νυμφές και επίσης αυτό του Δήμου Νότιας Κέρκυρας σχετικά με την κατασκευή ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης και στα έργα βελτίωσης του δημοτικού σταδίου Πετριτή. Στο σημείο αυτό, ο κ. Υφυπουργός τόνισε την υποχρέωση των δημοτικών αρχών να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι το ποσό των 600.000 ευρώ μέχρι την 31-12-2019 για ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα «Φιλόδημος» δεδομένου ότι, το Υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα απευθείας χρηματικής ενίσχυσης των δήμων.


Ζητήθηκε επιπλέον η συνδρομή του Υφυπουργού, ούτως ώστε να επισπευστεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό των Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, η θεσμοθέτηση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου προς το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και ειδικά προς τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό, θα διευθετηθεί ένα πάγιο αίτημα του ομίλου και η πηγή εσόδων του.


Τέλος, ζήτησε ο κ. Αυλωνίτης από τον κ. Υφυπουργό την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Κρίκετ.


Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε στον κ. Αυλωνίτη τις δυνατότητες και τα εργαλεία επίσπευσης της χρηματοδότησης αθλητικών έργων στην Κέρκυρα με την κατάθεση σχετικών τεχνικών δελτίων που μπορούν να υποβληθούν έως και το τέλος, του χρόνου στο σχετικό λογαριασμό του προγράμματος «Φιλόδημος», όπως πιο πάνω εμφαντικά αναφέρεται, καθώς και στον προϋπολογισμό δαπανών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια προσπάθεια κινητοποίησης των Δημάρχων του νησιού προς την αξιοποίηση σχετικών πόρων.

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
6
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Λυκίας, Λυκία, Λύκιος, Σάτυρος, Σάτος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb