25/06/2020

Αναβάθμιση του ΕΑΚ Κέρκυρας ζήτησε ο Γκίκας από τον Αυγενάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη (25/6) στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.


Μoναδικό θέμα συζήτησης ήταν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις μέχρι κάποιο βαθμό.


Μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΑΚΚ, ο κος Γκίκας έθεσε στον Υφυπουργό, εκτός από τα ήδη δρομολογημένα έργα, την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης τεσσάρων έργων, που είναι τα εξής:


Πρώτον, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αντλίας και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου. Πρόκειται για εξοπλισμό, τον οποίο οι υπεύθυνοι του Σταδίου έχουν παραλάβει από το κολυμβητήριο Ναυπάκτου και ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

 


Δεύτερον, την μετατροπή των δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε κλειστά γήπεδα, είτε με ελαφριά κατασκευή, είτε με φουσκωτή οροφή.

 

Τρίτον, την τοποθέτηση στεγάστρου πίσω από τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου, προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο χρήσης για τους αθλητές του στίβου.

 


Τέταρτον, την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

 


Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός αναγνώρισε ότι το ΕΑΚΚ εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και ότι οι εγκαταστάσεις του χρήζουν αναβάθμισης.


Σε αυτό το πλαίσιο, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, μαζί με μηχανικούς και τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Σε ότι αφορά στην μετατροπή ανοιχτών γηπέδων σε κλειστά, με ελαφριές κατασκευές ή φουσκωτές οροφές (μπαλόνι), ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου οι διαδικασίες αδειοδότησης να απλοποιηθούν. Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα περιλαμβάνει και σχετική διάταξη.

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
4
Αύγουστος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Εξακουστοδιανός, Εξακουστωδιανός, Εξακουστός, Ξακουστός, Ξακουστή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb