08/08/2020

Το πλάνο της ΕΠΣΚ για το νέο Πρωτάθλημα της Α1΄ Κατηγορίας

Από την ΕΠΣ Κέρκυρας έγινε γνωστό το πλάνο για τον τρόπο διεξαγωγής του καινούργιου Πρωταθλήματος της Α1, τοπικής Κατηγορίας με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα (10/8).


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση έχει ως ακολούθως:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας, με βάση σχετική απόφασή της σας προσκαλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο στην αίθουσα του Σ.Υ.Π.Α.Π(πρώην ΔΟΠΑΠ) στο Φαληράκι για να συζητηθεί το θέμα του τρόπου διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.


Σχετικά σας υπενθυμίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, η οποία είναι:
Α. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 16 ομάδων. Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα 12 σωματεία της κατηγορίας, που συμμετείχαν την προηγούμενη ποδ. περίοδο (δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο), τα τρία σωματεία της Α' κατηγορίας που προβιβάστηκαν με βάση την προκήρυξη της προηγούμενης ποδ. περιόδου και το σωματείο που δε δήλωσε συμμετοχή στην Γ εθνική κατηγορία και θα συμμετάσχει στην Α1 κατηγορία.

Β. Επειδή υποβλήθηκαν έγγραφα αιτήματα σωματείων της Α1 κατηγορίας και διατυπώθηκαν και ανάλογες θέσεις σε συγκέντρωση εκπροσώπων τους που προηγήθηκε, για την κατάρτιση δύο ομίλων στην κατηγορία η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας προτείνει εναλλακτικά τον παρακάτω τρόπο οργάνωσης του πρωταθλήματος: Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, καθένας από τους οποίους θα έχει 8 ομάδες, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Θα διεξαχθούν δύο γύροι, με 14 αγώνες για κάθε ομάδα. Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την κατάταξη των σωματείων θα ακολουθήσει η β' φάση που θα σχηματιστεί ως εξής: Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι τέσσερις επόμενες σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία. Στη β φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία στους δύο ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες: 1ο: 5 βαθμούς, 2ο: 3 βαθμούς, 3ο: 2 βαθμούς και 4ο: 0 βαθμούς.

Πριν την έναρξη θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο ομίλων για την αντιστοίχιση στο πρόγραμμα, που ακολουθεί. Θα ορισθεί, δηλ, ποιος θα είναι ο Α και ποιος ο Β. Θα διεξαχθεί ένας γύρος. Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα αυτής της φάσης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και προβιβάζεται στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α' φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (15η και 16η θέση) αυτής της φάσης υποβιβάζονται στην Α κατηγορία. Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ' εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α1 κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στη βαθμολογία της α' φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΙ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Οι όμιλοι καταρτίζονται με απόλυτα γεωγραφικά κριτήρια.
Το σωματείο Α.Ο Παξοί τοποθετείται στο Νότιο όμιλο, αφού εξασφαλίστηκε η μετακίνηση των σωματείων από και προς τους Παξούς από το λιμάνι της Λευκίμης, με σημαντική οικονομική ελάφρυνσή τους.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ΑΟ ΠΑΞΟΙ 2 ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 3 ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 4 ΑΟ ΚΑΒΟΣ 5 ΑΠΣ ΑΝΑΓ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 6 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 7 ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ 8 ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 2 ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 3 ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ 4 ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ 5 ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ 6 ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 7 ΝΕΟΣ 2017 8 Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Σε σχέση με την επιπλέον οικονομική στήριξη των σωματείων, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε: Τη συνολική μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας στο ποσό των 105 ευρώ (Α1 κατηγορία.)• Την κάλυψη των εξόδων παρατηρητών αγώνα από την Ε.Π.Σ Κέρκυρας.• Την κάλυψη των εξόδων παρατηρητών διαιτησίας, που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή, από την Ε.Π.Σ Κέρκυρας.

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των συμμετεχόντων στη διαδικασία παρακαλούμε κάθε σωματείο να εκπροσωπηθεί αυστηρά με ένα μέλος του. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλο μέλος, ενώ θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής (τοποθέτηση καρεκλών στις προβλεπόμενες αποστάσεις, ύπαρξη στην αίθουσα αντισηπτικό τζελ, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία».

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
18
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb