18/09/2020

Πρωτότυπος ιστιοπλοϊκός αγώνας με… τετράποδους κυβερνήτες !

Ένας διαφορετικός αγώνας ιστιοπλοΐας, με κυβερνήτες... σκύλους και πλήρωμα ανθρώπους, διεξήχθη στην Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή (13/9). Διοργανωτής του "Woof Race" ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (ΙΟΚ), που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να δοθεί βοήθεια στα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σκύλων ήταν πρώην αδέσποτα, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και την φιλοζωία των ανθρώπων που είναι κοντά στον αθλητισμό και τη φύση.


«Η θάλασσα μπορεί να μας σκληραίνει το δέρμα και τα χέρια, όμως μας "μαλακώνει" την καρδιά και περισσεύουμε σε αγάπη» ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας.


Συνολικά, στον "Woof Race" συμμετείχαν 25 σκάφη, αλλά οι ...χνουδωτοί κυβερνήτες, που φορούσαν ειδικά για εκείνους ραμμένες μπαντάνες ήταν 17. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις μπαντάνες των "Skippers", ανέφερε: «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».


Υποχρεωτικό πλήρωμα ανά σκάφος ήταν ένας σκύλος και δύο άνθρωποι. Οι κατηγορίες συμμετοχής χωρίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου (mini-medium-large) και όχι ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.


Το παράβολο συμμετοχής ανά σκάφος είχε οριστεί στα 20 ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλοζωικό σωματείο "ΚΙΒΩΤΟΣ- THE ARK". Οι συμμετέχοντες προέβησαν και σε δωρεές πέραν από το παράβολο συμμετοχής.
Μετά τον τερματισμό των σκαφών ακολούθησε απονομή επάθλων των νικητών στον Όμιλο, μια ευγενική χορηγία του petshop «Ιωάννης Βάρθης».
Ο ΙΟΚ απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για τα αδέσποτα, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και λύση στο θέμα των εγκαταλελειμμένων ζώων της Ελλάδας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ WOOF RACE 2020
===========================
25 ΣΚΑΦΗ / 17 ΧΝΟΥΔΩΤΟΙ skippers


KATHΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ

1. Daddy με τη Νέρα

2. Ilona με την Kira

3. Orca με τον Μαξ


KΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ

1. Marakesh express με τους Μπο και Τούνη

2. Cariad bach με τη Millie

3. LIGO LIGO με τον Jerry


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΟΥΤΡΙΝΑ (Σκάφη χωρίς σκύλο κυβερνήτη)

1. Helios


*** Ειδικά βραβεία δόθηκαν στην Kάλλη της παραδοσιακής κυρίας του Καράμπα, στον Νώε ως ο πιο gentledog και στον Τούνη τον νεότερο σκύλο του αγώνα, ηλικίας μόλις μόλις 5 μηνών.

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
30
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Απολλωνία, Αστέριος, Αστέρης, Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα, Ζηνοβία, Ζήνα, Τζήνα,Τζίνα, Ζελίνα, Ζηνόβιος, Ζηνοβής, Ζήνος, Τζήνος, Κλεόπας, Κλεόπιος, Κλεοπία, Κλεοπάκης, Πάκης, Κρονίων, Κρονίωνας, Κρονίος, Κρόνος, Κρονία, Μαρκιανός, Μαρκίνος, Τέρτιος, Τέρτος, Τέρτης, Τέρτια, Τέρτα, Τέρτη, Τερτίνος, Τερτίνα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb