18/09/2020

Σε επαναλειτουργία το Ναυσιθόειο Γυμναστήριο

Με κανονισμούς και τέλη χρήσης θα ανοίξει το "Ναυσιθόειο" Γυμναστήριο και όλοι οι άλλοι σχολικοί χώροι, που χρησιμοποιούνται από αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία.


Την απόφαση αυτή πήρε το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2020, οπότε και ψήφισε τον Κανονισμό παραχώρησης σχολικών χώρων.


Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τα σωματεία, που θα κάνουν χρήση του Ναυσιθόειου θα κληθούν να καταβάλλουν 7 ευρώ την ώρα, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων φύλαξης, καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης του Γυμναστηρίου.


Μάλιστα τα σωματεία, που θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο Ναυσιθόειο, εκτός του συμφωνητικού με την Β΄βάθμια Σχολική Επιτροπή, θα υπογράφουν και πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης του αθλητικού υλικού και εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν φθορές και εάν συμβεί να εντοπίζονται οι υπεύθυνοι.


Για το κλειστό γυμναστήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου το τίμημα θα είναι 5 ευρώ την ώρα, ενώ για όλους τους προαύλιους χώρους σχολείων, που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις το τέλος θα είναι ετήσιο, ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες χρήσης. Μέχρι και 3 ώρες την εβδομάδα, 200 ευρώ, από 4-6 εβδομαδιαίες ώρες 300 ευρώ και από έξι ώρες και πάνω 400 ευρώ το χρόνο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο «τη μικρή αυτή οικονομική υποχρέωση, θα έχουν τα σωματεία, προκειμένου να καλύπτεται ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων των χώρων, για όσο διάστημα τους χρησιμοποιούν». Να σημειωθεί ότι τα σωματεία αφ΄ ενός εισπράττουν συνδρομές από τα μέλη τους, αφ΄ ετέρου μέχρι τώρα χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους ατελώς.


Για χρήση του Ναυσιθόειου και των άλλων σχολικών χώρων έχουν καταθέσει αιτήσεις περίπου 20 αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία Την ευθύνη αξιολόγησης των αιτήσεων, που έχουν καταθέσει τα σωματεία τα οποία επιθυμούν να κάνουν χρήση των σχολικών χώρων, για αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα έχουν πλέον οι δύο Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές (Α΄βάθμια & Β΄βάθμια).


Αρχικά η ευθύνη ανήκε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρωτογενούς Τομέα, Χρυσούλα Τόμπρου, η οποία μάλιστα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων, που επιθυμούσαν να κάνουν χρήση του Ναυσιθόειου και είχαν συμφωνήσει το πρόγραμμα χρήσης, καθώς και την καταβολή συμβολικού τέλους 2-2,5 € για κάθε ώρα χρήσης. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι χώροι αυτοί ανήκουν σε σχολεία, την αρμοδιότητα εκ του νόμου έχουν οι σχολικές επιτροπές και σε αυτές μεταβιβάστηκε.


Η αξιολόγηση των αιτήσεων των σωματείων, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα χρήσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να κληθούν τα σωματεία να υπογράψουν το σχετικό συμφωνητικό. Επομένως, όλα δείχνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι σχολικοί χώροι θα είναι προς διάθεση των σωματείων.

 

Το Ναυσιθόειο, είχε κατασκευαστεί την δεκαετία 1970, προκειμένου να στεγάζει τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών των Γενικών Λυκείων.


Παρά ταύτα, η έλλειψη κλειστών αθλητικών υποδομών στο νησί, οδήγησε στη λύση, οι εγκαταστάσεις αυτές να εξυπηρετούν και πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη χρήση των εγκαταστάσεων του και η εγκατάλειψη του με την πάροδο του χρόνου είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν οι περισσότερες από αυτές και να καταστεί το Γυμναστήριο
επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση.


Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των Λυκείων, αλλά και πολλών σωματείων, το 2018, επί θητείας Κ. Νικολούζου ως δημάρχου του Ενιαίου Δήμου ξεκίνησε η ανακαίνισή του. Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες και το έργο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει εγκαινιαστεί.

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
30
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Απολλωνία, Αστέριος, Αστέρης, Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα, Ζηνοβία, Ζήνα, Τζήνα,Τζίνα, Ζελίνα, Ζηνόβιος, Ζηνοβής, Ζήνος, Τζήνος, Κλεόπας, Κλεόπιος, Κλεοπία, Κλεοπάκης, Πάκης, Κρονίων, Κρονίωνας, Κρονίος, Κρόνος, Κρονία, Μαρκιανός, Μαρκίνος, Τέρτιος, Τέρτος, Τέρτης, Τέρτια, Τέρτα, Τέρτη, Τερτίνος, Τερτίνα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb