Κεραυνός Αγ. Νικολάου: «Δικαιώθηκε ο αγώνας του χωριού μας»! - CorfuCorner.gr
20/03/2021

Κεραυνός Αγ. Νικολάου: «Δικαιώθηκε ο αγώνας του χωριού μας»!

Με απόλυτη ικανοποίηση, οι ιθύνοντες του Κεραυνού Αγίου Νικολάου άκουσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για ένταξη του γηπέδου του χωριού στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" ενώ αισθανόμενοι δικαιωμένοι για τον αγώνα τους, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

 

«ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!

 

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε και υπερασπίστηκε το ΔΙΚΑΙΟ, το ΗΘΙΚΟ, το ΕΝΤΙΜΟ, το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ψηφίστηκε τροποποίηση για επανένταξη του πρώτου και μοναδικού, εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου έργου του δήμου Νότιας Κέρκυρας, του γηπέδου Αγίου Νικολάου.


Κατά την εισήγηση του θέματος ακούστηκαν αρκετές ανακρίβειες αλλά τούτη την ώρα της χαράς και της δικαίωσης δεν θα σταθούμε σε αυτές. Άλλωστε απάντησε η ίδια η δημοτική αρχή με την πρόταση για τροποποίηση που έκανε δικαιώνοντας το δίκαιο αγώνα του χωριού μας.Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή που έπραξε το αυτονόητο.
Ευχαριστούμε τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εδώ και περίπου έναν χρόνο στάθηκαν στο πλευρό μας με καθαρές και έντιμες κουβέντες αλλά και πράξεις.


Αναμένουμε τη στήριξη πλέον σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου ώστε το έργο να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χτες η ιστορία έγραψε, ότι το δίκαιο μπορεί να νικήσει ακόμα και όταν ακούγεται από το στόμα του πιο απλού κατοίκου, ακόμα και αν απέναντι σε αυτό ορθώνονται σκοπιμότητες, συμφέροντα και μικροπολιτικές. Χτες η Ιστορία έγραψε ότι απλοί άνθρωποι, οπλισμένοι με αγνή αγάπη για τον τόπο τους, στάθηκαν όρθιοι , υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, υπερασπίστηκαν το μέλλον τους και κατάφεραν παρά τον πόλεμο που δέχτηκαν να φέρουν την πολυπόθητη νίκη.
Χαρά και υπερηφάνεια πλημμυρίζει τις καρδιές των μελών του αθλητικού συλλόγου, χαρά γιατί τελικά μετά από πολλά χρόνια οδεύει προς υλοποίηση ένα σημαντικό έργο υποδομής στο χωριό μας, αλλά και υπερηφάνεια γιατί ο αθλητικός σύλλογος πρωτοστάτησε σε ένα αγώνα που δεν του αναλογούσε.


Κληθήκαμε να καλύψουμε την ανυπαρξία, την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμοδίων του χωριού μας και τελικά καταφέραμε όχι μόνο να σταθούμε επάξια αλλά και να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα όλες τις προσπάθειες καταστρατήγησης της δημοκρατίας αλλά και τις συκοφαντίες που εξαπολύονταν ‘'εντός και εκτός των τειχών''.


Χτες πήρε μεγάλη χαρά η συντριπτική πλειοψηφία των χωριανών μας που μας στήριξαν απερίφραστα στον αγώνα για δικαιοσύνη, τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε για την στάση τους, καθώς πρόκειται για την υλοποίηση ενός έργου που δεν αφορά μόνο τη σημερινή νεολαία αλλά κυρίως τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.


Απογοητεύτηκαν όμως και κάποιοι, πολύ λίγοι ευτυχώς, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που καμώνονταν πως ενδιαφέρονται για το γήπεδο και όσο εμείς προσπαθούσαμε να πετύχουμε την υλοποίηση του έργου με διάφορες επαφές με πολιτευτές του νησιού, αυτοί πήγαιναν πριν τους συναντήσουμε και τους έδιναν αναφορά των κοινωνικών μας φρονημάτων, θυμίζοντας άλλες εποχές.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που καμώνονταν πως ενδιαφέρονται για το γήπεδο όμως, άλλα συνυπογράφαμε να πουν στο δημόσιο διάλογο προς υπεράσπιση του γηπέδου μας και άλλα τελικά έλεγαν, προδίδοντας την κοινή προσπάθεια.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που βγήκαν στη λαϊκή συνέλευση και μας έλεγαν ότι ο δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το γήπεδο μας και ότι καμία σχέση δεν έχει με το χρηματοδοτημένο έργο που αφορά το χωριό μας. (Η απάντηση στον αν είχε σχέση ή όχι, ήρθε χτες από την ίδια την δημοτική αρχή μέσω της πρότασης της για τροποποίηση)
Δεν ξεχνάμε αυτούς που ενώ ήξεραν ότι το έργο είναι ήδη χρηματοδοτημένο έλεγαν ότι δεν χρειάζεται γήπεδο το χωριό μας.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που μας προέτρεπαν να μην μιλάμε και να μην διεκδικούμε το δίκιο του χωριού μας.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που προσπάθησαν να μας διασπάσουν και να μας διχάσουν ασκώντας αθέμιτες πιέσεις.
Δεν ξεχνάμε αυτούς που λοιδορούσαν και χλεύαζαν την τεράστια προσπάθεια μας, είναι αυτοί που δεν πάλεψαν και δεν θα παλέψουν ποτέ για τίποτα και για το μόνο που νοιάζονται είναι ο εαυτός τους.
Οι ίδιοι αυτοί πολύ πιθανόν να σπεύσουν να καπηλευτούν την επιτυχία του συλλογικού αγώνα, που φυσικά δεν είχαν καμία συμμετοχή σε αυτόν, αλλά η αλήθεια είναι σαν τον ήλιο.
Κανείς δεν μπορεί να την κρύψει, ούτε να κρυφτεί από αυτήν.


Υ.Γ. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα , έχοντας την στήριξη των συγχωριανών μας, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Ο δρόμος είναι μακρύς και στο δρόμο αυτόν συντασσόμαστε με όποιον έχει γνώμονα το κοινό συμφέρον και το κοινό καλό!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΞΑΝΑ»!

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Σεπτέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb