Με έξι μήνες τιμωρήθηκε ο διαιτητής Τόμπρος! - CorfuCorner.gr
26/11/2021

Με έξι μήνες τιμωρήθηκε ο διαιτητής Τόμπρος!

Γερή «καμπάνα» έφαγε ο Κώστας Τόμπρος, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα σφυρίζει στα κερκυραϊκά γήπεδα!


Την Τετάρτη (24/11) ο 39χρονος ρέφερι παρέδωσε την γραπτή του απολογία στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, διευκρινίζοντας τις δικές του θέσεις και απόψεις σχετικά με τα όσα είχε πει στο εκπαιδευτικό μάθημα των διαιτητών, την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Συνδέσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του CORFUCORNER.GR, το πειθαρχικό όργανο της ΕΔ/ΕΠΣΚ επέβαλλε στον έμπειρο διαιτητή την χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται από το άρθρο 73 του Κανονισμού Διαιτησίας, η οποία είναι αποκλεισμός ορισμού σε επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες για έξι μήνες.


Πάντως, εάν κι εφόσον ο Τόμπρος επιδείξει κόσμια διαγωγή και κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, τότε η Επιτροπή Διατησίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο της μείωσης της τιμωρίας του. Ειδάλλως, θα μείνει εκτός ορισμών μέχρι το τέλος της τρέχουσας σαιζόν, αφού η ποινή του κανονικά τελειώνει περί τα μέσα Μαΐου του 2022, κατά συνέπεια λοιπόν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο θα στερηθεί έναν από τους πλέον αξιόλογους διαιτητές του.


Η ιστοσελίδα μας παραθέτει το άρθρο, βάσει του οποίου τιμωρήθηκε ο Κερκυραίος ρέφερι:
ΑΡΘΡΟ 73: Ορισμός διαιτητικού παραπτώματος
2. Μεταξύ των πειθαρχικών παραπτωμάτων του διαιτητή, του παρατηρητή διαιτησίας και του εκπαιδευτή διαιτησίας περιλαμβάνονται ιδίως:

στ) Η μη τήρηση των αρχών του φιλάθλου πνεύματος και των χρηστών αθλητικών ηθών, όπως:
Ι Η λόγω ή έργω υβριστική, απρεπής, ανάρμοστη ή εν γένει απάδουσα προς τα χρηστά αθλητικά ήθη συμπεριφορά προς τα μέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, η προφορική ή έγγραφη διατύπωση δυσμενών κρίσεων, στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των ανωτέρω προσώπων•
ΙΙ Η παροχή, χωρίς την άδεια της οικείας επιτροπής διαιτησίας, κάθε είδους συνεντεύξεων στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
19
Ιανουάριος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb