Στις 16-17 Οκτωβρίου ξεκινά η Α’ ΕΠΣΚ – Ο τρόπος διεξαγωγής - CorfuCorner.gr
04/09/2021

Στις 16-17 Οκτωβρίου ξεκινά η Α’ ΕΠΣΚ – Ο τρόπος διεξαγωγής

Από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας ορίστηκε το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος της Α' τοπικής Κατηγορίας.


Όπως είχε προαναγγείλει η ιστοσελίδα μας, η διοργάνωση θα γίνει σε δύο Ομίλους. Οι Πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέρχονται απευθείας στην Α1' ΕΠΣΚ και οι δευτεραθλήτριες θα δίνουν μεταξύ τους μονό παιχνίδι μπαράζ, ώστε να προβιβαστεί η νικήτρια, ενώ οι τρεις τελευταίες κάθε Ομίλου θα παίρνουν την... άγουσα για την Β', που θα επαναλειτουργήσει από την επόμενη σαιζόν.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος:


«Στην Α' Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή τα εξής 24 σωματεία: Νέος 2017, ΑΕ Φαιάκων, ΑΟ Ομόνοια, ΑΠΣ Ηρακλής Αγίων Δέκα, ΑΕ Μέγας Αλέξανδρος, ΑΟ Κοντόκαλι, ΑΠΣ Μπενίτσες, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΠΑΣ Δίας Κασσιόπης, ΑΟ Εθνικός Περουλάδων, ΑΠΣ Ποσειδώνας Βιταλάδων, ΑΠΣ Θύελλα, ΑΠΣ Ατρόμητος Άφρας, ΑΟ Σιναράδων, ΑΟ Ηρακλής Σφακερών, ΑΟ Αστέρας Σπαρτύλα, ΑΟ Κεραυνός Δραγωτινών, ΑΟ Κέρκυρα, ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΑΕ Κανονιού (Ακαδημία Ολυμπιακού), ΑΓΣ Ορφέας Κανονιού, ΓΕ Παλαιοκαστριτών, ΑΣ Κεραυνός Ποταμού.


Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους των 12 σωματείων. Τα σωματεία θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και τα σωματεία της πόλης θα κληρωθούν σε καθένα από τους δύο Ομίλους.


Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου, τα σωματεία που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε Ομίλου θ' ανέβουν στην Α1' Κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. και θα γίνονται αγώνες κατάταξης. Τα σωματεία που θα καταλάβουν την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, θ' αγωνιστούν σε έναν αγώνα, σε ουδέτερο γήπεδο, με παράταση και πέναλτι. Ο νικητής ανέρχεται στην Α1' Κατηγορία και ο ηττημένος παραμένει στην Α' Κατηγορία. Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 10, 11 και 12 του βαθμολογικού πίνακα, υποβιβάζονται στην Β' Κατηγορία.


Το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους των 9 ομάδων. Στην περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από την Γ' εθνική Κατηγορία, αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α' Κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.


Η έναρξη των αγώνων της Α' Κατηγορίας, ορίζεται για το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου 2021».

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
26
Νοέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb