07/05/2017

Ενεργός και δραστήριος ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κέρκυρας!

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες το «2ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κέρκυρας», που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Άκη Γιούργα και ατο οποίο η στήριξη του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας υπήρξε πολύ σημαντική!


Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ανεξάρτητη, καθώς δεν γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΠΣΚ, άρα η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης δεν διέθεσε διαιτητές για τους αγώνες. Ωστόσο, οι διοργανωτές δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να βρουν λύση, και μάλιστα αξιόλογη και αξιόπιστη! Έτσι, απευθύνθηκαν στον Σύνδεσμο Διαιτητών, ο οποίος προθυμοποιήθηκε αμέσως να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.


Ο Σύνδεσμος (τον οποίο η Διοίκηση του Παναγιώτη Ποζίδη στην ΕΠΣΚ δεν αναγνωρίζει και δεν συνεργάζεται μαζί του), «επιστράτευσε» σχεδόν όλα τα μέλη του, ώστε να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του Τουρνουά, όσον αφορά το διαιτητικό κομμάτι.


Κατόπιν τούτου, για τις ανάγκες της «κάλυψης» της διοργάνωσης, επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους σπουδαίοι βετεράνοι Κερκυραίοι ρέφερι, παλιές «καραβάνες», κρατώντας σφυρίχτρα ή σημαιάκι, διευθύνοντας όλες τις αναμετρήσεις. Άνθρωποι, οι οποίοι -στο πρόσφατο ή στο μακρύ παρελθόν- προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην κερκυραϊκή διαιτησία και στο ποδόσφαιρο, χαράζοντας τη δική τους διαδρομή και γράφοντας τη δική τους ιστορία στον χώρο!


Όσοι, λοιπόν, συμμετείχαν στο Τουννουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ή που απλά το παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να ξαναδούν και να θυμιθούν μεγάλες διαιτητικές φυσιογνωμίες, όπως ο Χρήστος Καστρινός, που έχει αγωνιστεί στην Α' Εθνική (πριν από σχεδόν μια 20ετία), και όπως οι Κώστας Πρωτοψάλτης, Γιώργος Αρμενιάκος και Θεόδωρος Λέζος, οι οποίοι έχουν παίξει στη Β΄ Εθνική (πριν από μια 8ετία).


Φυσικά, δεν ήταν μόνο οι τέσσερεις ανωτέρω που βοήθησαν στη διοργάνωση. Στα γήπεδα είδαμε κι άλλους «παλιούς» διαιτητές, που επίσης τυγχάνουν μέλη του ΣΔΠΚ, όπως τους Γιώργο Κατσούρη, Περικλή Γιούργα, Βασίλη Δράμπαλο, Διονύση Μάρτη, Γιάννη Μούρμουρα και Βασίλη Βλάχο, πολλοί εκ των οποίων έχουν «θητεύσει» στην Γ' και τη Δ' Εθνική,


Με την αφιλοκερδή αρωγή και τη «συνδρομή» του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, το «2ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κέρκυρας» άρχισε, «κύλισε» και ολοκληρώΘηκε με επιτυχία, αλλά και με υψηλό το επίπεδο από οργανωτικής, αγωνιστικής και διαιτητικής πλευράς! Σημαντική υπήρξε η συμβολή των στελεχών του Δ.Σ. του ΣΔΠΚ, Χρύσανθου Τσαγκαρόπουλου (ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη του ορισμού των ρέφερι στα ποιχνίδια) και Τάσου Κορίκη, ενώ ιδιαίτερη βοήθεια προσέφερε και ο Διονύσης Μάρτης (επίσης διοικητικό μέλος του Συνδέσμου), ο οποίος -τιμής ένεκεν- «σφύριξε» τον Μεγάλο Τελικό μεταξύ ΟΦΑΜ - Ολύμπου, που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο την Τετάρτη 26 Απριλίου.


Μπορεί, λοιπόν, η ΕΠΣ Κέρκυρας να αγνοεί» πλήρως κι επιδεικτικά τον Σύνδεσμο Διαιτητών και να αποφεύγει την αξιοποίηση των στελεχών του, ωστόσο εκείνος ούτε... μαύρα τα έχει βάψει, ούτε... πλερέζες έχει φορέσει! Αντιθέτως, προς πείσμα κάποιων, παραμένει «ζωντανός», ενεργός και ακμαίος! Και μάλιστα δραστηριοποιείται σε κάθε ευκαιρία! Και μετά τους «μεγάλους» ποδοσφαιριστές, ο Σύνδεσμος στηρίζει τώρα και τους «μικρούς», συμμετέχοντας στο «8ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Βόρειας Κέρκυρας».


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
20
Φεβρουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb