15/07/2018

Σπ. Μέριανος: «Εγκρίθηκε το επενδυτικό μας σχέδιο για το γήπεδο του Ολύμπου»!

Το επενδυτικό σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης του Ολύμπου, για την ανάπλαση των σημερινών εγκαταστάσεων του συλλόγου στην Καλλιθέα Καναλίων και τη δημιουργία σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, «μπήκε» στον Αναπτυξιακό νόμο.


Το γεγονός ,δημοσιοποιήθηκε από τον Σπύρο Μέριανο (ΦΩΤΟ), που ήταν μέλος του προηγούμενου ΔΣ και πρώην υπεύθυνος της ΑκαδημίαςΠοδοσφαίρου του Ιστορικού σωματείου. Οι πρώην διοικούντες, Σπύρος Καρδακάρης, Σταύρος Καρβούνης, Αναστάσιος Ρώσσης, Κωνσταντίνος Κωνστάντης & Σπύρος Μέριανος, είχαν συστήσει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση (Κοιν.Σ.Επ), με σκοπό την εκπόνηση επενδυτικού σχεδίου για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολύμπου. Ωστόσο, η διοίκηση άλλαξε μετά τις «επεισοδιακές» εκλογές της 30ης Αυγούστου 2017, το αποτέλεσμα των οποίων είχε αμφισβητήσει ο πρώην Πρόεδρος ,Σπύρος Καρδακάρης.


Να σημειωθεί, ότι το σημερινό ΔΣ, με πρόεδρο τον Δημοσθένη Σφήκα, έχει «ως σημαία» τη μη ιδιωτικοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολύμπου. Γι αυτό και μία από τις πρώτες κινήσεις της σημερινής Διοίκησης, ήταν να συζητήσει με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων βελτίωσης του γηπέδου. Αρχικά, η ΠΙΝ είχε εγκρίνει προγραμματική σύμβαση 100χιλ € για την ανακατασκευή του τάπητα (προμήθεια υλικών και τοποθέτηση) και πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου σε 180 χιλ € και αναμένεται η προκήρυξη.

 

Ο πρώην Υπεύθυνος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Α.Π.Σ ΟΛΥΜΠΟΣ» και μέλος του Δ.Σ. κ. Μέριανος, με επιστολή του ενημερώνει για την «Οριστική έγκριση επενδυτικού σχεδίου υποδομών Αθλητικού Τουρισμού στην Κέρκυρα».
Ας δούμε αναλυτικά το κείμενο:

"Kύριοι,
Με εξαιρετική ικανοποίηση, σας γνωστοποιούμε την οριστική ένταξη της υπό σύσταση Κοιν.Σ.Επ. (με εκπρόσωπο τον Σπυρίδωνα Μέριανο), στον αναπτυξιακό νόμο 4399/16 και την κατ' επέκταση έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της για τη δημιουργία ειδικών υποδομών αθλητικού τουρισμού στην Κέρκυρα (εγκαταστάσεις Ακαδημίας ΑΠΣ Όλυμπος, στην Καλλιθέα Καναλίων). Το συνολικό ύψος της εγκεκριμένης επένδυσης, ανέρχεται σε 3.839.019,80 ευρώ.


Προδήλως, μια επένδυση - υπέρβαση, με τεράστιες προοπτικής ωφελείας για το ίδιο το νησί. Και, συνάμα, μια απόδειξη πως, παρά τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης και τις διάφορες... Κασσάνδρες, οι δημιουργικές, πρωτοποριακές ιδέες και το όραμα, συνδυαζόμενα πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον, αποδίδουν καρπούς. Η μονάδα περιλαμβάνει επέκταση των ήδη υφισταμένων εγκαταστάσεων, δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων, πισίνας, εστιατορίου, γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου, όπου θα δίδεται η δυνατότητα άθλησης όλης της οικογένειας σ' ένα πλήθος δράσεων (κολύμβηση, αίθουσα ενδυνάμωσης, αεροβική, yoga, pilates κλπ.) Ενώ στις ακαδημίες τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλά και ποικίλα αθλητικά προγράμματα (ποδόσφαιρο, στίβος κ.λπ.)».

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
17
Ιανουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Αντώνας, Τόνης, Τόνυ, Αντωνάκος, Νάκος, Αντωνάκης, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb