05/09/2018

Αποχή του Κώστα Τόμπρου από τη διαιτησία!

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (3/9), υπό την επίβλεψη της τριμελούς Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ (Νίκος Πουλημάς, Νίκος Κούλιας, Γιάννης Μέριανος), πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης, στο Κανόνι, τα καθιερωμένα σεπτεμβριάτικα τεστ των διαιτητών της Κέρκυρας. Το παρόν έδωσαν πολλοί ρέφερι, υπήρξε ωστόσο και μια μεγάλη και «ηχηρή» απουσία. Αυτή του Κώστα Τόμπρου!


Ο 36χρονος ρέφερι, δεν δήλωσε κώλυμα για τη μη συμμετοχή του στις αγωνιστικές και στις γραπτές εξετάσεις, επομένως είναι προφανές και δεδομένο ότι αποφάσισε να απέχει, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα.


Ποιός, όμως, είναι ο λόγος αυτής της «κίνησης» του συγκεκριμένου διαιτητή, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις κορυφαιες σφυρίχτρες του νησιού;


Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ο Κερκυραίος ρέφερι είναι τρομερά απογοητευμένος από την (προ δυόμισι μηνών) πολύ άδικη καρατόμησή του από τους διαιτητικούς πίνακες των Εθνικών Κατηγοριών. Από εκεί που ανέμενε εναγωνίως την προαγωγή του από την Γ' Εθνική στην Football League, εν τέλει, την Παρασκευή 22 Ιουνίου του 2018, τα όνειρά του γκρεμίστηκαν! Η ΚΕΔ/ΕΠΟ τον απέπεμψε εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα, κάτι που τον στεναχώρησε και τον πίκρανε πάρα πολύ...


Λογικά, πάντως, ο Κώστας Τόμπρος θα είναι «πληγωμένος», δυσαρεστημένος και «ξενερωμένος» από την απαθή στάση που τήρησε η ΕΠΣΚ. Πριν από δύο χρόνια (τον Αύγουστο του 2016) είχε προβιβαστεί, μεν, στον πίνακα της Football League, ωστόσο όταν έγιναν οι αλλαγές στο διοικητικό καθεστώς της ΕΠΟ, δεν του δόθηκαν ευκαιρίες για ν' αποδείξει την αξία του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε στην Γ' Εθνική, ενώ φέτος η ΚΕΔ δεν τον αξιολόγησε πουθενά, άρα μόνον στο τοπικό της Κέρκυρας δικαιούται πλέον να παίξει.


Ποιά ήταν η συμπεριφορά της Διοίκησης του Παναγιώτη Ποζίδη σ' όλη αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη; Τρία πουλάκια κάθονταν! Πλήρης αδιαφορία! Δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει και να «σώσει» έναν σπουδαίο διαιτητή, που μπορούσε κάλλιστα να σφυρίξει στα επαγγελματικά Πρωταθλήματα της χώρας. Διότι και ταλέντο διέθετε, αλλά και ικανότητες είχε...


Ο Τόμπρος, με την απόφασή του να απέχει από τα προχθεσινά τεστ, έθεσε εαυτόν εκτός ορισμού στον Αγώνα Αλληλεγγύης (Σούπερ Καπ), στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά κι εκτός ορισμού στους αγώνες της Α' Φάσης του τοπικού Κυπέλλου (στις 16, 19. 22 & 23 Σεπτεμβρίου). Σε λίγες μέρες ( στις 19 Σεπτεμβρίου), η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης θα οργανώσει εκ νέου εξετάσεις, για ορισμένους ρέφερι που απουσίαζαν τη Δευτέρα. Όμως, είναι άγνωστο αν σ' αυτές θα συμμετάσχει ο Τόμπρος ή αν θα συνεχίσει να απέχει. Στη δεύτερη περίπτωση, θα μείνει κι εκτός τοπικών Πρωταθλημάτων, που ξεκινούν τα σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου.


Ελλείψει του 36χρονου ρέφερι, η διαιτησία του «Νησιού των Φαιάκων» γίνεται πολύ πιο φτωχότερη. Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη αποχώρηση του Νίκου Πουλημά, ο οποίος επίσης είχε «φαγωθεί» από την ΚΕΔ. Και που μαζί με τον Κώστα Τόμπρο, κοσμούσαν μέχρι και πριν από τέσσερεις μήνες την κερκυραϊκή διαιτησία και τη διαφήμιζαν σε εθνικό επίπεδο.

 

Οι ευθύνες της Διοίκησης Ποζίδη, είναι πάμπολλες και τεράστιες! Και -δυστυχώς- τα λάθη της, είναι αδιόρθωτα!!!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
19
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb