27/08/2019

Ο Βασίλης Κορωνάκης πολύ κοντά με την Ducati

Το διήμερο Τετάρτη 21- Πέμπτη 22 Αυγούστου ο Κερκυραίος πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας, Βασίλης Κορωνάκης, βρέθηκε στην Γερμανία για να δοκιμαστεί από την Ducati Deutschland, καθώς έλαβε μέρος στην διοργάνωση Ducati 4U, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Oschersleben!

 

Ο Βασίλης έκανε τον ταχύτερο γύρο της διοργάνωσης, τραβώντας τα βλέμματα τόσο των αναβατών που συμμετείχαν, όσο και των διοργανωτών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος Έλληνας για τον οποίο προγραμματίστηκε και χρηματοδοτήθηκαν δυο καινούριες μοτοσυκλέτες Ducati Panigale της Ducati Γερμανίας για δοκιμές στη διοργάνωση Ducati 4U. Αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστια επιτυχία, μιας και ο Κερκυραίος αναβάτης δέχτηκε την φροντίδα της Ducati Γερμανίας, έχοντας προσωπικό και ότι χρειάστηκε για τις δοκιμές του. Έτσι, όσοι απόρησαν αρχικά, κατάλαβαν την δεύτερη μέρα τι... παίζεται, έπειτα από τους χρόνους που έγραψε ο Βασίλης, πάνω σε μία Ducati Panigale V4R παραγωγής, με ‘'μαμά'' ελαστικά, καθρέπτες και πινακίδα.


Η επαφή του Κορωνάκη με την Ducati έγινε μέσω του μάνατζερ, Στάθη Πρεδάρη, ο οποίος "εκμεταλλεύτηκε" τις πολλές καλές θέσεις του Βασίλη στο ADAC CUP και του μεγαλύτερου εμπόρου της Ducati στην Γερμανία, Θόδωρου Τσαρούχη, ο οποίος έχει τεράστια επιρροή στην διοίκηση της Ducati και όταν μιλάμε για διοίκηση, μιλάμε για managers των οποίων το... αυτί ιδρώνει μόνο όταν ακούνε κέρδος.


 


Μάλιστα, οι Πρεδάρης και Τσαρούχης χαρακτηριστικά δηλώνουν: "Εμείς φέραμε τον Βασίλη Κορωνάκη να οδηγήσει ένα 959corse 165ιππων κι ένα Panigale V4R 221 ίππων, με σκοπό την παρουσίαση του στυλ και των ικανοτήτων του στους ανθρώπους της Ducati. Στις 200 συμμετοχές περίπου, οι τριάντα ήταν επαγγελματικές ομάδες, με αναβάτες πολύ γρήγορους και επαγγελματίες από το γερμανικό πρωτάθλημα Superbikes IDM και το European SBK.
Ο Βασίλης, με το μεγάλο V4R, έκανε τον ταχύτερο γύρο του διημέρου. Οι άνθρωποι της Ducati Deutschland είδαν, μέτρησαν, μας ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι παραμένουμε σε επαφή. Πολλοί αγωνιζόμενοι και ιδιαίτερα οι instructors έδωσαν συγχαρητήρια στον Βασίλη».


Η διοργάνωση DUCATI 4U είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση δοκιμών των Ducatisti (ιδιοκτητών Ducati), αλλά και οδηγών αγώνων πίστας στην Ευρώπη. Παρέχει εκπαιδευτές, instructors και εργοστασιακές Ducati επί μισθώσει. Καμία άλλη εταιρεία moto δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα. Το DUCATI 4U παρέχει υπηρεσίες Πανευρωπαϊκού επιπέδου, ασθενοφόρα,catering, μουσικές, φωτογράφους, κριτές και βοήθεια παντού με γερανούς, πλατφόρμες κλπ. Για το λόγο αυτό, μαζί με τους Ducatisti, δηλώνουν συμμετοχή και ομάδες διαφόρων εταιριών moto Ευρωπαίκού επιπέδου, οι οποίες από μόνες τους δεν θα μπορούσαν να «καπαρώσουν» και να ενοικιάσουν τέτοια πίστα, όπως αυτή στο Oschersleben! Το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιου είδους συμμετοχές, προκαλεί έντονο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα στα δοκιμαστικά να γίνονται γρήγοροι χρόνοι.


Το who is who του Βασίλη Κορωνάκη:

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1998 και κατοικεί στην περιοχή της Κ. Κορακιάνας.
Από τα έξι του χρόνια έδειξε το πάθος τους για τις μηχανές ταχύτητας, αφού συμμετείχε στο ATHENS SUPERCROSS. Στα επτά και οκτώ του χρόνια αναδείχτηκε Κυπελλούχος στη διοργάνωση ΑRΤΑ CUP και είχε την πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα MX. Ένα χρόνο αργότερα, πήρε το κύπελλο στο Βορειοδυτικής Ο.Μ.Ε, ενώ σε ηλικία ένδεκα ετών αναδείχτηκε δεύτερος στην ίδια διοργάνωση. Σε ηλικία 12 ετών, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία 65mini. Σε ηλικία 15 ετών είχε την πρώτη του επαφή με τους αγώνες ταχύτητας με i.m.r, ενώ στα 16 του χρόνια συμμετείχε επίσημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με την ομάδα της KTM South-East-Europe, με εντυπωσιακή πορεία, κερδίζοντας όλους τους αγώνες και συνεπώς και το Πρωτάθλημα.


Στα 17 του πήρε μέρος επίσημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με την ομάδα της ΚΤΜ South East Europe , κερδίζοντας και τους 4 αγώνες, κατακτώντας τον τίτλο της κατηγορίας του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Κορωνάκης, αναβάτης της ΚΤΜ Skourtas Racing Center, είναι ο νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας επί τρία χρόνια στις κατηγορίες Νέων 2015-2016 και 2017 SS300, ενώ το 2017 είχε εκπληκτικές νίκες σε εκτός συναγωνισμού συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στον θεσμό του ADAC Junior Cup, ενώ πέρυσι πήρε μέρος κανονικά στον ίδιο θεσμό , καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 23 συμμετέχοντες αναβάτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
27
Ιανουάριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb