16/10/2019

Την ακύρωση των Πρωταθλημάτων κρίκετ ζήτησε ο Αυγενάκης!

Την άμεση ακύρωση των Πρωταθλημάτων Νέων, Ανδρών και Γυναικών 2019, λόγω σωρείας παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (που εδρεύει στην Κέρκυρα) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η μη σύννομη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων, διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, κατόπιν εντολής για διενέργειά της από τον κ. Αυγενάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.
Θα ακολουθήσει η ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών και αθλητριών και θα εξεταστούν οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, βάσει του αθλητικού νόμου.

 

Ακυρώθηκαν, λοιπόν, όλα τα πρωταθλήματα και η υπόθεση της Ομοσπονδίας Κρίκετ, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα το «Εθνος της Κυριακής», με τίτλο «Σκάνδαλο με πλαστά πρωταθλήματα και πλαστές βεβαιώσεις επιτυχιών» θα πάει στην Δικαιοσύνη.


Συγκεκριμένα, το «Εθνος της Κυριακής» είχε αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο με το κύκλωμα που είχε στηθεί σε αθλητική ομοσπονδία ομαδικού αθλήματος, που πουλούσε πλαστές βεβαιώσεις επιτυχιών, έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. Από εκείνη τη μέρα, στην αθλητική ηγεσία, στις υπηρεσίες της ΓΓΑ και σε όλους τους εμπλεκόμενους, σήμανε... συναγερμός!.


Παρά τις προσπάθειες των «εγκεφάλων» της σπείρας να καλύψουν τα ίχνη τους, υπήρχαν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία ,αλλά και ένορκες καταγγελίες αθλητών που βεβαιώνουν πως ουδέποτε αγωνίστηκαν σε αγώνες για τους οποίους υπήρχαν πλαστά Φύλλα Αγώνος. Ο σκοπός της κομπίνας ήταν προφανής: να αποκτήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τα αθλητικά μπόνους που προβλέπονται για την είσοδο στα πανεπιστήμια, φυσικά με το... αζημίωτο!

Μετά από έρευνα 40 ημερών, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ,έδωσε εντολή για ακύρωση όλων των παράνομων πρωταθλημάτων με αγώνες που δεν έχουν γίνει ποτέ, αλλά με λίστες αθλητών, που λαμβάνουν μπόνους για εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
8
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Παγκράτιος, Παγκρατία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb