ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ξεκίνησαν τα εργομετρικά στον Φαίακα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - CorfuCorner.gr
26/07/2020

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ξεκίνησαν τα εργομετρικά στον Φαίακα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Φαίακα πραγματοποίησε την πρώτη φάση εργομετρικού ελέγχου , ενώ η δεύτερη θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο.


Το σχετικό δελτίο Τύπου του κερκυραϊκού σωματείου, έχει ως ακολούθως:

«Έναρξη νέα χρονιάς με Εργομετρικό Έλεγχο!!!


Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η α΄ φάση του Εργομετρικού Ελέγχου των αθλητών μας, στο Εργομετρικό Κέντρο FITLAB.


O Εργομετρικός Έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τον Εργοφυσιολόγο της ομάδας Δρ. Χρήστο Ριγανά, παρουσία του ιατρού της ομάδας Δρ. Κωνσταντίνου Κοντοστάνου.


Ο έλεγχος περιελάμβανε καταγραφή της αρτηριακής πίεσης ηρεμίας, προσδιορισμό της σωματικής σύστασης των αθλητών, αξιολόγηση της αρθρικής κινητικότητας των καπτήρων και εκτεινόντων μυών του γονάτου, αξιολόγηση της αλτικής ικανότητας (μονής και διπλής στήριξης) και τέλος, δοκιμασία προσδιορισμού της μέγιστης πρόσληψής οξυγόνου (VO2max) στο δαπεδοεργόμετρο.


Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τον Δρ. Ριγανά, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον σχεδιασμό του βασικού κορμού της προετοιμασίας, παρουσία του προπονητικού επιτελείου.


Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η β' φάση του Εργομετρικού ελέγχου.

 


Από την πλευρά του, ο γιατρός κ. Ριγανάς μετά το πέρας των μετρήσεων δήλωσε:

"Μετά από απόχη 5 μηνών, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι αθλητές καλούνται να φέρουν εις πέρας, το βαρύ φορτίο της περιόδου προετοιμασίας.


Η εργομετρική αξιολόγηση μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε αθλητή ξεχωριστά, προκειμένου να έχουμε το πιο έγκυρο σχεδιασμό της προετοιμασίας τους.


Είναι ευθύνη όλων μας, να προστατέψουμε τους αθλητές από τυχόν τραυματισμούς, ιδιαίτερα μετά την πολύμηνη αποχή, με απόλυτο οδηγό τον ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.


Καλή αθλητική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς.»


Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης, Γιουτζίν

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb