Περούλης: « Είμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα» - CorfuCorner.gr
10/01/2021

Περούλης: « Είμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα»

Επισήμως, η χειροσφαίριση από την Πρωτοχρονιά βρίσκεται σε διαδικασία επανέναρξης των δραστηριοτήτων του. Εν τούτοις, η επιστροφή των ομάδων της Premier Handball και της Α1 Γυναικών στις προπονήσεις, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, εξαρτάται από τις δυνατότητες των σωματείων να «σηκώσουν» το οικονομικό φορτίο της επανεκκίνησης.


Κάτω από συνθήκες lock down των τοπικών αγορών, από τις οποίες αντλούσαν τους πόρους επιβίωσής τους, οι διοικήσεις των σωματείων βάζουν κάτω τα εξοδολόγια, που αφορούν παίκτες, προπονητές, αγώνες, μετακινήσεις, τεστ Covid-19 κ.α και διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός «δεν βγαίνει». Από την άλλη, προβληματίζονται ότι εάν δεν βρουν λύσεις, ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, το άθλημα θα οδηγηθεί σε μαρασμό!


Αυτά τα διλήμματα απασχολούν και την διοίκηση του Φαίακα Κέρκυρας, που εκπροσωπεί το νησί μας στην... ελίτ του Ελληνικού χάντμπολ. Ο Πρόεδρος του σωματείου, Σπύρος Περούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα», επισήμανε τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία, εξαιτίας της οποίας «πάγωσαν» οι σχεδιασμοί και τα οράματα στις Ακαδημίες και τη γυναικεία ομάδα, που φέτος είχε στόχο την άνοδο στην Α1, ενώ -όπως τόνισε- ανατράπηκε και το πλάνο της ανδρικής ομάδας στην Premier Handball. Ωστόσο, σημείωσε ότι παραμένει ο στόχος της παραμονής στα «Μεγάλα Σαλόνια» , ενημερώνοντας πως η ομάδα θα προσπαθήσει να τον πετύχει, στηριζόμενη κυρίως σε κερκυραϊκές δυνάμεις. Και αποκάλυψε τη συμφωνία με το νέο προπονητή, Κώστα Μιχαλάκη, ο οποίος θα έχει δίπλα του τους Νίκο Πέρρο και Μάκη Βάγια. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, που αναλαμβάνει τα τεστ- covid, ενώ -όπως είπε -περιμένει και την βοήθεια της Περιφέρειας για τα έξοδα των μετακινήσεων.


Ο Πρόεδρος του Φαίακα αναφέρε ότι «Όπως όλος ο πλανήτης, έτσι κι εμείς περνάμε μία σκληρή δοκιμασία. Και ειδικότερα στο χάντμπολ, για το οποίο συζητάμε, έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία. Έτσι και εμείς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, τα οποία η διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει με πρώτο το οικονομικό, αφού είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, οι οποίες στήριζαν την προσπάθειά μας. Το εξοδολόγιο για παίκτες, μετακινήσεις, διαιτησία, τεστ-covid και λειτουργικά έξοδα ξεπερνάει τις δυνάμεις της διοίκησης, που δεν μπορεί χωρίς βοήθεια να σηκώσει το βάρος, ώστε η Κέρκυρα να έχει ομάδα στην ελίτ του ελληνικού χάντμπολ».


Ο κ. Περούλης επίσης είπε: «Δυστυχώς, η Ομοσπονδία, ενημέρωσε τα σωματεία, ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τα στηρίξει οικονομικά. Πάντως, εμείς έχουμε ζητήσει τη μείωση των εξόδων αγώνων (διαιτησία κλπ), καθώς υπενθύμισε τη νομοθετική ρύθμιση, που έχει ψηφιστεί, σύμφωνα με την οποία «Δήμοι και Περιφέρειες μπορούν να παρέχουν χρηματικές επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της περιοχής τους. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει ανακοινώσει ότι θα μας καλύψει τα έξοδα του τεστ- Covid, ενώ έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια να μας καλύψει τις μετακινήσεις προς Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Δράμα, που θα χρειαστεί να πάει η ομάδα να αγωνιστεί στον Β΄ Γύρο του Πρωταθλήματος».


Εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι το Πρωτάθλημα της Α1΄ Handball Premier είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και όταν ανακοινώθηκε το lock down του Νοεμβρίου, ήδη είχε ολοκληρωθεί ο Α΄ Γύρος της κανονικής περιόδου. Ειδικά την φετινή σεζόν, λόγω της πανδημίας, το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο Ομίλους των 7 ομάδων. Ο Φαίακας μετέχει στον 2ο Όμιλο και μετά την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες είχε συγκεντρώσει 3 βαθμούς και βρισκόταν στην 6η (και προτελευταία) θέση της βαθμολογίας.


Ο Σπύρος Περούλης ενημερώνει για την αναμόρφωση του ρόστερ, λέγοντας ότι: «Εξαιτίας των εξελίξεων, η διοίκηση αναπροσάρμοσε το αρχικό πλάνο σε ό, τι αφορά την ανδρική ομάδα. Η ρευστότητα, που επικρατεί στο ελληνικό χάντμπολ και κυρίως στα επαρχιακά σωματεία, επιφέρει ανακατατάξεις στα ρόστερ των ομάδων. Είτε γιατί δεν αντέχουν οικονομικά, είτε γιατί οι «ισχυροί» του αθλήματος έχουν προσεγγίσει παίκτες, είτε γιατί αρκετοί αθλητές έχουν στραφεί προς το εξωτερικό και κυρίως σε ομάδες της Κύπρου , έτσι και εμείς κάνουμε τον σχεδιασμό μας, στηριζόμενοι στο αστείρευτο ταλέντο και στις δυνατότητες των Κερκυραίων χαντμπολιστών. Εξάλλου ,το νησί μας έχει ιστορία στο άθλημα και στην ανάδειξη σπουδαίων αθλητών χάντμπολ. Μέσα στις επόμενες δύο -τρεις μέρες θα έχουμε «κλειδώσει» το ρόστερ της ομάδας, το οποίο θα στηρίζεται σε ντόπιες δυνάμεις και θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Handball Premier με στόχο την παραμονή στην Κατηγορία».


Επίσης, αποκάλυψε, ότι η αρχή έγινε από το τεχνικό επιτελείο: «Ήδη έχουμε συμφωνήσει με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, Κώστα Μιχαλάκη, από τη στιγμή, που δεν φαίνεται να διεξάγεται το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, να αναλάβει την ανδρική ομάδα, έχοντας δίπλα του τους Νίκο Πέρρο και Μάκη Βάγια».


Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του Φαίακα: «Το ρόστερ «κλειδώνει» μέχρι το Σαββατοκύριακο και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάμε προπονήσεις». Ωστόσο, εκφράζει και τον προβληματισμό του: «Πάντως, προς το παρόν όλα είναι στον αέρα, σχετικά με την εκκίνηση του πρωταθλήματος, γιατί η Ομοσπονδία προγραμματίζει μεν επανεκκίνηση για τις 13-14 Φεβρουαρίου 2021, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα πρέπει αρχικά να επικυρωθεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια να πάρει έγκριση από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Εμείς έχουμε ζητήσει από την Ομοσπονδία να επιτραπεί η προπόνηση μαζί με την ανδρική ομάδα και των δύο κορασίδων του Φαίακα, Αμαρυλίς Σκουρτάι και Κατερίνας Μάστορα, που συμμετέχουν στο κλιμάκιο Βορείου Ελλάδας της Εθνικής ομάδας Κ17».


Ο Σπύρος Περούλης υπήρξε αθλητής χάντμπολ του Φαίακα στα τέλη της δεκαετίας του 90. Εδώ και έξι χρόνια συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του σωματείου. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μαζί του, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία, ενώ για την ομάδα του «καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες».

 

Πηγή: "Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ" 

 

 • Το Αθλητικό Κέντρο «ΒΛΑΣΣΗ» και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Γ.Σ ΟΡΦΕΑΣ, σας εύχονται το 2021 να είναι γεμάτο, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη. Διαθέτει γήπεδα 6Χ6, 8Χ8 και 11Χ11, καθώς και Ακαδημία για ηλικίες από 5 έως 16 ετών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610-46792 & 6932871892.


•Θερμές και ειλικρινείς ευχές, για το 2021, από το PET-SHOP "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ". Διαθέτει ποιοτικές τροφές για σκύλους και γάτες, αξεσουάρ και ρουχαλάκια, ωδικά πτηνά χρυσόψαρα, τροπικά ψάρια και ενυδρεία.
Βρίσκεται στο Τρίκλινο. Τηλέφωνο: 26610-52766.


• Η VASALOS GOALKEEPER ACADEMY εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία για το 2021. Η μοναδική σχολή τερματοφυλάκων που λειτουργεί στην Κέρκυρα, έχει ως υπεύθυνο και προπονητή τον Χρήστο Βάσαλο, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και για εγγραφές: 6930 26 89 43.

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
15
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Λεωνίδης, Λεωνίδας, Λεωνιδία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb