Σπ. Λέσσης: «Κόσμημα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο ο Σπύρος Κουρτέσης»! - CorfuCorner.gr
10/06/2021

Σπ. Λέσσης: «Κόσμημα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο ο Σπύρος Κουρτέσης»!

Ο Αντιπρόεδρος του Αστέρα Πετριτή, Σπύρος Λέσσης

Τα τελευταία χρόνια, ο Σπύρος Λέσσης προσφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του στον Αστέρα Πετριτή, από το πόστο του Αντιπροέδρου, έχοντας θέσει κι αυτός ένα πολύτιμο λιθαράκι στην πρόοδο του σωματείου.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CORFUCORNER.GR και τον δημοσιογράφο Χρήστο Γραμμένο, ο Πετριτιώτης επιχειρηματίας έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου του συλλόγου, Σπύρου Κουρτέση, χαρακτηρίζοντάς τον «κόσμημα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο», ενώ οριοθέτησε τους στόχους της Διοίκησης και της ομάδας. Εξάλλου, εξέφρασε την διαφωνία του τόσο για την διακοπή των τοπικών Πρωταθλημάτων, όσο και για την διαίρεση της Α1' Κατηγορίας σε Ομίλους. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου σύμφωνος με το να ψηφίσουν ελάχιστα σωματεία στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣ Κέρκυρας, διότι αυτό θ' αποτελέσει «ποδοσφαιρική ανωμαλία»!


Αναλυτικά, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:


Κύριε Λέσση, θα θέλαμε κατ' αρχήν ένα σχόλιο από εσάς, σχετικά με τις εκλογές που διενεργήθηκαν στον Αστέρα Πετριτή την περασμένη Κυριακή...
«Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών του σωματείου. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Κυριακή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα».


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, στην προεδρία επανεξελέγη ο Σπύρος Κουρτέσης...
«Είναι η πέμπτη χρονιά που ο Σπύρος Κουρτέσης εκλέγεται στον προεδρικό θώκο του Αστέρα και μάλιστα παμψηφεί. Αυτό, αν μη τι άλλο, φανερώνει πολλά. Έχει εξαιρετική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και τον στηρίζουμε απόλυτα, διότι εμπνέει υγεία κι εμπιστοσύνη. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Σπύρος αποτελεί την καλύτερη και καταλληλότερη επιλογή για την θέση του Προέδρου. Θεωρώ πως είναι αναμορφωτής της ομάδας κι έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της, ώστε να κάνει βήματα μπροστά. Ο Πρόεδρός μας, είναι ένας παράγοντας με μεγάλη εμπειρία και αναμφίβολα αποτελεί κόσμημα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο».


Ποια είναι τα σχέδια του νέου Δ.Σ.;
«Ένας από τους άμεσους στόχους μας, είναι να τελειοποιήσουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, η εικόνα των οποίων έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε, επίσης, να δημιουργήσουμε μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα, που θα επιτυγχάνει διακρίσεις και της οποίας άμεσος στόχος θα είναι η άνοδος στην Γ' Εθνική και κατόπιν η καθιέρωση στις Εθνικές Κατηγορίες. Στα σχέδιά μας είναι, τέλος, η αναβάθμιση της Ακαδημίας του Αστέρα».


Κάτι άλλο τώρα... Πώς κρίνετε το γεγονός ότι την σαιζόν που πέρασε διεξήχθησαν όλα τα ποδοσφαιρικά Πρωταθλήματα σε εθνικό επίπεδο, εν αντιθέσει με τα τοπικά, τα οποία διακόπηκαν οριστικά;
«Θεωρώ πως ήταν μέγα λάθος της Πολιτείας να βάλει στον... πάγο τις ερασιτεχνικές διοργανώσεις. Δεν νομίζω ότι το τοπικό ποδόσφαιρο θα επιβάρυνε τους επιδημιολογικούς δείκτες, διότι είμαι βέβαιος πως θα τηρούνταν ευλαβικά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Έστω και με μια τροποποίηση της προκήρυξης, τα Πρωταθλήματα θα μπορούσαν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν».


Ο διαχωρισμός της Α1' τοπικής Κατηγορίας σε δύο Ομίλους, πιστεύετε πως ωφελεί το Πρωτάθλημα;
«Όχι. Διαφωνώ με την διαίρεση της διοργάνωσης στα δύο. Το Πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, πιο ενδιαφέρον και πιο ξεκάθαρο, μόνο αν γίνει σε ενιαίο Όμιλο, όπως πριν, όπου όλοι έπαιζαν με όλους. Η ΕΠΣ Κέρκυρας καλό θα ήταν να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα».


Και κάτι τελευταίο, κύριε Λέσση. Πώς κρίνετε το ότι, με τα τωρινά δεδομένα, στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης θα ψηφίσουν μόλις έντεκα σωματεία;
«Θεωρώ πως η μη συμμετοχή του συνόλου των κερκυραϊκών σωματείων στην εκλογική διαδικασία, είναι πέρα για πέρα λάθος. Δεν είναι δεοντολογικό και δίκαιο, αλλά ούτε και δημοκρατικό, να αποφασίζει μια μικρή μερίδα ομάδων για την τύχη όλων. Εάν όντως οι έντεκα αποφασίσουν για τους πενήντα, αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη συνιστά ποδοσφαιρική ανωμαλία».

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb