Εκτός εκλογών της ΕΠΣΚ ο Γιάννης Ρώσσης - CorfuCorner.gr
24/06/2021

Εκτός εκλογών της ΕΠΣΚ ο Γιάννης Ρώσσης

Την περασμένη Δευτέρα (21/6), ο Γιάννης Ρώσσης είχε καταθέσει στην Γραμματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της Ένωσης, για μέλος του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου. Την επόμενη μέρα (Τρίτη), η παράταξή του, η «Κερκυραϊκή Συμμαχία για το Ποδόσφαιρο», ανακοίνωσε κι επισήμως την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Εν τέλει, όμως, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την ψήφο των σωματείων...


Την Τρίτη, λοιπόν, οι άνθρωποι της ΕΠΣΚ ενημέρωσαν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή πως δεν δικαιούται να κατέβει στις αρχαιρεσίες της 30ής Ιουνίου. Κι αυτό, διότι είναι διπλωματούχος προπονητής, ενώ ο νέος Αθλητικός Νόμος του Αυγενάκη προβλέπει για την περίπτωσή του ότι θα έπρεπε τουλάχιστον δύο μήνες πριν την εκλογική διαδικασία να είχε ζητήσει την διαγραφή του από το Μητρώο των αρμοδίων φορέων και οργάνων, δηλαδή από την ΕΠΟ και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Ο κ. Ρώσσης δεν προέβη σ' αυτή την ενέργεια, διότι αγνοούσε την συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου, με συνέπεια να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του, καθότι θεωρείται εν ενεργεία τεχνικός.


Το CORFUCORNER.GR επικοινώνησε με τον Γιάννη Ρώσση, ο οποίος δεν μας έκρυψε την απογοήτευσή του γι' αυτή την εξέλιξη. Μεταξύ άλλων, επισήμανε στην ιστοσελίδα μας τα εξής: «Στις 3 Ιουνίου, δηλαδή τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο καινούργιος Αθλητικός Νόμος κοινοποιήθηκε από την ΕΠΣΚ στο σωματείο που εκπροσωπώ, την Ομόνοια και τότε έλαβα γνώση του άρθρου που αναφέρει ότι οι προπονητές οφείλουν δύο μήνες πριν τις αρχαιρεσίες να παραιτηθούν από την ιδιότητά τους, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα. Νωρίτερα, δεν μας είχε ενημερώσει κανείς για την εν λόγω διάταξη. Αν το γνώριζα εγκαίρως, τότε θα είχα προ πολλού ζητήσει την διαγραφή μου από το Μητρώο των προπονητών. Τώρα, είναι αργά πια. Ψάχνω απαντήσεις κι ελπίζω να τις πάρω».


Εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ολοκληρώνεται ο καταρτισμός της παράταξης Γιάννη Βλαχόπουλου», το site μας είχε αποκαλύψει το κώλυμα του κ. Ρώσση να μετάσχει στις αρχαιρεσίες της διοργανώτριας αρχής.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb