Για δυναμικές νομικές ενέργειες ετοιμάζεται η «Κερκυραϊκή Συμμαχία»! - CorfuCorner.gr
27/06/2021

Για δυναμικές νομικές ενέργειες ετοιμάζεται η «Κερκυραϊκή Συμμαχία»!

Ο Γιάννης Βλαχόπουλος

Την έντονη αντίδραση της «Κερκυραϊκής Συμμαχίας για το Ποδόσφαιρο» έχει προκαλέσει η κίνηση του προεδρείου της ΕΠΣ Κέρκυρας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης για αύριο Δευτέρα (28/6) το βράδυ, με θέμα συζήτησης την αναβολή των εκλογών της Τετάρτης.


Το CORFUCORNER.GR επικοινώνησε με τον επικεφαλή της προαναφερόμενης παράταξης, Γιάννη Βλαχόπουλο ΦΩΤΟ), ο οποίος μας ανέφερε τα εξής: «Θεωρώ ακατανόητη την προσπάθεια του προεδρείου, να μην γίνει η εκλογική διαδικασία, που έχει προκηρυχθεί εδώ κι ένα μήνα. Κατ' αρχήν, η Διοίκηση του κ. Κουλόπουλου δεν νομιμοποιείται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, διότι η απόφαση της Πολιτείας για παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων μέχρι τις 31/10/2021 είχε παρθεί στις 11 Ιουνίου, δηλαδή πολλές μέρες μετά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών της ΕΠΣ Κέρκυρας. Επίσης, δεν είναι δυνατόν το προεδρείο, μετά από δύο παρατάσεις που πήρε, να θέλει τώρα να αναβάλει τις εκλογές, μόλις δύο μέρες πριν την τέλεσή τους, χωρίς να συντρέχει σοβαρός και ουσιαστικός λόγος, τη στιγμή που το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί. Τι φοβάται ο κύριος Κουλόπουλος; Μήπως βλέπει ότι δεν του... βγαίνουν τα κουκιά; Μήπως ξεχνάει ότι από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι αρχαιρεσίες, το Δ.Σ. τελεί υπό παραίτηση, γι' αυτό και το μόνο που δικαιούται να πράξει είναι να προχωρήσει στις διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών; Στην ΕΠΣ Σερρών, που πάρθηκε απόφαση για αναβολή των δικών της εκλογών, η περίπτωση ήταν διαφορετική απ' ότι εδώ. Και να πω και το άλλο; Το προεδρείο της Ένωσής μας επιθυμεί να μην γίνουν οι αρχαιρεσίες της Τετάρτης, όμως η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ερωτώ, λοιπόν:
Η Διοίκηση Κουλόπολου δεν έχει πρόβλημα που στην Γενική Συνέλευση θα ψηφίσουν μόνο έντεκα σωματεία, αλλά τον ενοχλεί που τα ίδια ακριβώς σωματεία θα ψηφίσουν και στις αρχαιρεσίες, γι' αυτό κι επιδιώκει να τις "τρενάρει"; Δεν είναι αντιφατικό αυτό; Να μάθει, λοιπόν, ότι όποτε και να διεξαχθούν οι εκλογές, ακόμη και την 31η Οκτωβρίου, πάλι τα ίδια έντεκα σωματεία θα μπορούν να ψηφίσουν. Τίποτα απολύτως δεν θα πετύχει με τις κινήσεις που μεθοδεύει».


Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Βλαχόπουλος, ο συνδυασμός του ετοιμάζεται να προβεί σε δυναμικές νομικές ενέργειες: «Εάν κι εφόσον το προεδρείο αποφασίσει να αναβάλει τις εκλογές της Τετάρτης, θα διαπράξει ένα τεράστιο ολίσθημα και ουσιαστικά θα βάλει... αυτογκόλ, καθότι θα εκτεθεί και οι εντυπώσεις θα στραφούν συντριπτικά εις βάρος του. Κι εννοείται ότι εμείς δεν θα μείνουμε με... σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη, έχουμε μιλήσει με νομικούς κι έχουμε δώσει εντολή στους δικηγόρους μας να προετοιμάσουν όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, ώστε να οδηγηθεί η Ένωση στην κάλπη, το συντομότερο δυνατό».


• Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb