Οι λόγοι της αποχής του ΑΟ Βασιλάτικα - CorfuCorner.gr
12/09/2021

Οι λόγοι της αποχής του ΑΟ Βασιλάτικα

Ο Αθλητικός Όμιλος Βασιλάτικα είναι ένα από τα έξι ποδοσφαιρικά σωματεία της Κέρκυρας που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις τοπικές διοργανώσεις της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς τον ίδιο... δρόμο ακολούθησαν και οι ΑΟ Κασσιόπης, ΑΟΚ Φαίαξ Μαραθιά, Βολίδα Κάτω Γαρούνα, ΑΕ Αρρίλα/Καββαδάδων και Άρης Μέσης.


Γιατί, όμως, το «συγκρότημα» των Βασιλατίκων αποφάσισε να... κατεβάσει ρολά και για πρώτη φορά στην 33χρονη ιστορία του να απέχει από την ενεργό δράση; Το CORFUCORNER.GR έκανε ρεπορτάζ και παραθέτει παρακάτω τους λόγους...


Κατ' αρχάς, υπήρχε οικονομική αδυναμία. Η ομάδα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κόστος της έκδοσης νέων δελτίων, αλλά ούτε και τα έξοδα των εβδομαδιαίων τεστ κορωνοϊού θα μπορούσε να «καλύψει». Δεδομένου ότι οι σπόνσορες δεν υπήρχαν,την κατάσταση θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο και τα λειτουργικά έξοδα, όπως η προμήθεια αθλητικού υλικού, η πληρωμή του προπονητή, το εξοδολόγιο της διαιτησίας και η πληρωμή του γιατρού αγώνα.


Εδώ, να επισημάνουμε ότι παρότι πολύ πρόσφατα ο ΑΟΒ εντάχθηκε επισήμως στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εν τούτοις ο σύλλογος δεν έχει λάβει ακόμη την προβλεπόμενη επιχορήγηση των 2.500 ευρώ από την Πολιτεία. Εάν τα χρήματα αυτά είχαν μπει εγκαίρως στον λογαριασμό του σωματείου, τότε ενδεχομένως να άλλαζαν άρδην τα δεδομένα και η ομάδα να «κατέβαινε» κανονικά στο τοπικό.


Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα Βασιλάτικα ανέστειλαν την λειτουργία τους, έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για να «τρέξουν» τον σύλλογο. Ο Φώτης Βλαχόπουλος, ο Σπύρος Βλαχόπουλος («Πόλιος») και ο Στέφανος Βλαχόπουλος είχαν απομείνει και από ‘κει και πέρα... ουδείς! Οι προαναφερόμενοι, μάλιστα, αυτή την εποχή έχουν ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Μία ακόμη σοβαρή αιτία, που οδήγησε τους ανθρώπους του ΑΟΒ να μην δηλώσουν την ομάδα στο τοπικό της ΕΠΣΚ, έχει να κάνει με το «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον Αστέρα Πετριτή. Εάν η συμφωνία υλοποιούνταν, τότε οι συνθήκες για την επιβίωση του συλλόγου θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές.


Να αναφέρουμε εδώ, ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Διοίκηση των Βασιλατίκων σκόπευε να «κατεβάσει» κανονικά το σωματείο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του νησιού, ενώ είχε «κλείσει» και τον Χρήστο Κάντα ως προπονητή της ομάδας. Όταν ωστόσο οι παράγοντες «έβαλαν τα πράγματα κάτω», έκριναν πως η λύση της αποχής ήταν... μονόδρομος.


Και κάτι επιπλέον. Σε κουβέντα που είχαμε με διοικητικό στέλεχος του σωματείου της νότιας Κέρκυρας, μας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την προκλητική αδιαφορία της Ένωσης. Όπως μας τόνισε, κανείς από την διοργανώτρια αρχή (ούτε από το προεδρείο, ούτε από την αντιπολίτευση), επικοινώνησε με το Δ.Σ. προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της ομάδας και για τους λόγια της μη συμμετοχής της στο τοπικό ποδόσφαιρο. «Αυτό θα το θυμόμαστε στο μέλλον, που θα μας έχουν ανάγκη», μας είπε με νόημα!

 

• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb