29/04/2015

Οι Παξοί «παίζουν» μπάσκετ!

 

 

Το αθλητικό σωματείο «Ποσειδών Παξών» ξεκίνησε ως πρωτοβουλία μιας ομάδας Παξινών νέων με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, που συνδέονται μεταξύ τους με στενή φιλία κι είναι όλοι λάτρεις της καλαθοσφαίρισης. Αγωνίστηκε την περίοδο που μας πέρασε στη Β' ΕΣΚΑΒΔΕ και μας έκανε να καταλάβουμε ότι ήρθε για να μείνει!

 

        • Επιμέλεια: ΜΑΤΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ 

 


Η Ιστορία του Ποσειδώνα ξεκίνησε όταν η ομάδα διοργάνωσε ένα τουρνουά 3on3 στα τέλη Αυγούστου 2014, το οποίο προσέλκυσε ερασιτέχνες αθλητές από όλη τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα και από τους Παξούς.
Η επιτυχία του τους έδωσε θάρρος να προχωρήσουν στην ίδρυση σωματείου με κύριο στόχο την προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στους νέους και στα παιδιά των Παξών. Το σωματείο ιδρύθηκε επίσημα τον Νοέμβριο 2014.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποτελείται από επτά μέλη με Πρόεδρο τον Δημήτρη Αργυρό, Αντιπρόεδρο την Ελισάβετ Αντιόχου, Ταμία τον Σπύρο Βλαχόπουλο, Γραμματέα τη Φαίη Λύχνου, Έφορο τον Δημήτρη Βιτώρη και μέλη τους Χριστόδουλο Αρβανιτάκη και Ευθυμία Χρυσικοπούλου.


Σήμερα το Αθλητικό Σωματείο «Ποσειδών Παξών» διαθέτει ομάδα μπάσκετ, που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Β' Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. 2014-2015, με 26 μέλη με δελτίο αθλητή, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 3 παίχτες ηλικίας 15 και 16 ετών. Στα φετινά παιχνίδια της ομάδας συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Γιάννης Αργυρός, Γεράσιμος Βλαχόπουλος, Χρήστος Βλαχόπουλος, Νίκος Γιαννούλης, Βαγγέλης Γραμματικός, Στυλιανός Δεληγιάννης, Γιάννης Καραμπουρνιώτης, Γεράσιμος Καστρινός, Αναστάσιος και Αρσένης Κουλούρης, Σπύρος Λιανός, Φώντας Μακρής, Κώστας Παππάς, Αλέκος Φαναριώτης, Σπύρος Φαναριώτης, Γιώργος Χρυσικόπουλος.


Ο «Ποσειδών» είναι υπερήφανος επίσης για την λειτουργία Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 65 παιδιά - μέλη ηλικίας από 5 έως 16 ετών παρά την μόλις 6μηνη πορεία του.


Προπονητής της Ομάδας και της Ακαδημίας είναι ο Παξινός Κωνσταντίνος - Σπυρίδων Μπόικος, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Αθήνα.


Οι προπονήσεις γίνονται σε ανοιχτό γήπεδο του Δήμου Παξών στα Μπογδανάτικα, το οποίο φτιάχτηκε με χρήματα Παξινών ιδιωτών, φίλων του Σωματείου και σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών. Κλειστός χώρος άθλησης δεν υπάρχει στους Παξούς κι έτσι δεν πραγματοποιήθηκαν αρκετές ημέρες προπόνησης λόγω της συχνής κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα.

 

 

 

Ελλείψει έδρας όλα τα παιχνίδια της ομάδας παίχτηκαν με έδρα το κλειστό γήπεδο της Ηγουμενίτσας και το κλειστό της Κέρκυρας. Οι ημερομηνίες των αγώνων καθορίζονται από την Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. στο Αγρίνιο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες συγκοινωνίας των Παξών, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν οι άνθρωποι του Ποσειδώνα: «να αναγκαζόμαστε να νοικιάσουμε θαλάσσιο ταξί προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του σωματείου».


Ένας από τους βασικούς στόχους του Σωματείου «Ποσειδώνα Παξών» είναι η άμεση εξεύρεση πόρων για την κατασκευή κλειστού γηπέδου, το οποίο θα λειτουργεί και ως έδρα του σωματείου και στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται αθλητές όλων των αθλημάτων (ποδόσφαιρο σάλας, βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, πολεμικές τέχνες, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική) καθώς και να γίνονται εκδηλώσεις σχετικές με τον κλασσικό χορό.


Για τον σκοπό αυτό κατασκευάζεται η ιστοσελίδα του σωματείου (www.poseidonpaxosbc.gr), ώστε να προωθηθεί εντατικά ο στόχςο της δημιουργίας του κλειστού γηπέδου Παξών.

 

 

 

Ευτυχώς στους Παξούς η νεολαία δεν φθίνει. Είναι ένα δυσπρόσιτο, μικρό νησί της Βορειοδυτικής Ελλάδας που μπορεί σε πείσμα των καιρών να κρατά τους ανθρώπους του στον τόπο τους χάρη κυρίως στον βιοπορισμό των κατοίκων από τον τουρισμό. Οι Παξοί διαθέτουν σημαντικό αριθμό δραστήριων αθλητικών και πολιτιστικών φορέων, που συντείνουν όλοι με τον τρόπο τους στο να γίνεται η καθημερινότητα των κατοίκων ενδιαφέρουσα και δημιουργική κυρίως στους δύσκολους χειμερινούς μήνες αλλά και στο να προσφέρονται εναλλακτικές επιλογές στους επισκέπτες των Παξών στην διάρκεια των διακοπών τους το καλοκαίρι.


Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.poseidonpaxosbc.gr, www.paxi.gr, www.paxosfestival.org.uk, www.pawspaxos.com, http://pspaxon.blogspot.gr, Triathlon Paxon (facebook), www.offseasonpaxos.com, όπου μπορείτε να μαθαίνετε τις δράσεις των σχετικών φορέων καθ' όλη την διάρκεια του έτους.


Οι προγραμματισμένες δράσεις του «Ποσειδώνα Παξών» (με επιφύλαξη λόγω ενδεχόμενων δυσχερών καιρικών συνθηκών) είναι οι εξής:


• 1ο Τουρνουά Φιλικών Αγώνων Μπάσκετ με ομάδες της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας (30 & 31 Μαϊου 2015) σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών.


• Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κρητικού: «1929-1980 Η Ιστορία του Μπάσκετ στην Κέρκυρα - μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών του» (2014) παρουσία του συγγραφέα, που υπήρξε επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας Μπάσκετ «Κερκυραϊκός Γ.Σ» καθώς και Κερκυραίων βετεράνων του Μπάσκετ (31 Μαϊου 2015). Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Παξών.


• Τουρνουά 3on3 μπάσκετ για ερασιτέχνες (Ιούνιος 2015) σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών.


• Συνδιοργάνωση του 3ου Τριάθλου Παξών (Ιούλιος 2015) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.


• Συνδιοργάνωση του 2ου Διάπλου Παξών - Αντιπάξων (Αύγουστος 2015) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

 

 

 


 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
19
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ζώσιμος, Ζωσής, Ζώσα, Ζήσιμος, Ζήσης, Ζωσιμαίος, Ζωσιμαία, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb