18/06/2017

Και το όνομα αυτού… «Σπύρος Γιαννιώτης»!

Σε μια τελετή σεμνή, αλλά παράλληλα πολύ συγκινητική, έγινε προχθές Παρασκευή (16/6), η ονοματοδοσία του Εθνικού Κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Κέρκυρας, σε « Σπύρος Γιαννιώτης».


Μαζί με τον αργυρό Ολυμπιονίκη, τιμήθηκε και η αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Ελένη Δόικα, που επίσης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ομιλήτρια της εκδήλωσης, ήταν η Κωνσταντίνα Γογγάκη, επίκουρος καθηγήτρια φιλοσοφίας και αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία στην ομιλία της ανέπτυξε το θέμα «Ο συμβολισμός του αγώνα του Σπύρου Γιαννιώτη στην ανοιχτή θάλασσα και το εναγώνιο ταξίδι του ανθρώπου».

 

Η βραδιά έκλεισε με την συγκινητική ομιλία του Σπύρου Γιαννιώτη προς τους μικρούς κολυμβητές και με την αποκάλυψη του γιγαντο-πανό που φέρει την εικόνα του κορυφαίου αθλητή στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, ενώ τον Ολυμπιακό ύμνο τραγούδησαν τα παιδιά της Διασχολικής Χορωδίας «Αέρινες φωνές».

 

Κείμενο:ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
25
Φεβρουάριος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Κυριακή της Ορθοδοξίας, Λωξάνδρα, Λωξάντρα, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγας, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Αξια, Αξιος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποιός κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας;
Κρόνος Αργυράδων
Θιναλιακός Αχαράβης
ΟΦΑΜ
Αστέρας Πετριτή
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb