18/06/2017

Και το όνομα αυτού… «Σπύρος Γιαννιώτης»!

Σε μια τελετή σεμνή, αλλά παράλληλα πολύ συγκινητική, έγινε προχθές Παρασκευή (16/6), η ονοματοδοσία του Εθνικού Κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Κέρκυρας, σε « Σπύρος Γιαννιώτης».


Μαζί με τον αργυρό Ολυμπιονίκη, τιμήθηκε και η αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Ελένη Δόικα, που επίσης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ομιλήτρια της εκδήλωσης, ήταν η Κωνσταντίνα Γογγάκη, επίκουρος καθηγήτρια φιλοσοφίας και αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία στην ομιλία της ανέπτυξε το θέμα «Ο συμβολισμός του αγώνα του Σπύρου Γιαννιώτη στην ανοιχτή θάλασσα και το εναγώνιο ταξίδι του ανθρώπου».

 

Η βραδιά έκλεισε με την συγκινητική ομιλία του Σπύρου Γιαννιώτη προς τους μικρούς κολυμβητές και με την αποκάλυψη του γιγαντο-πανό που φέρει την εικόνα του κορυφαίου αθλητή στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, ενώ τον Ολυμπιακό ύμνο τραγούδησαν τα παιδιά της Διασχολικής Χορωδίας «Αέρινες φωνές».

 

Κείμενο:ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 Παρασκευή
22
Σεπτέμβριος
2017
Σήμερα γιορτάζουν: Ζωγραφιά, Λοίζος, Λοϊζος, Λοΐζος, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα, Λουϊζα, Λουίζα (πηγή : www.eortologio.gr)
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Συμφωνείτε με την αντικατάσταση του Ελευθερόπουλου από τον Βοσνιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα;
Ναι
Όχι
Αδιαφορώ
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb