27/08/2014

Εκλογική… παρωδία στον Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα!

 

 

     • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 


Μέσα σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/8), στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου.


Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «βαρύ» και «φορτισμένο», δημιουργήθηκαν εντάσεις και υπήρξαν φραστικά επεισόδια, ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις (ακόμα κι ένα περιστατικό βίαιης συμπλοκής!), τόσο εντός της αίθουσας, όσο κι εκτός αυτής! Μάλιστα, ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης του Ερασιτέχνη, ο Απόστολος Αργαλιάς, ο οποίος έδωσε μεγάλο αγώνα στους τελευταίους μήνες προκειμένου να επαναλειτουργήσει σωστά το σωματείο και να συμμετάσχει η ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας, αποχώρησε από τη Γ.Σ., διαμαρτυρόμενος ότι δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και πως υπάρχουν σοβαρές «παρατυπίες» στο Βιβλίο Μελών.


Κάποια στιγμή έγιναν και οι εκλογές. Τρόπος του λέγειν, δηλαδή...


Από τα περίπου 140 άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στην κατάσταση μελών, μέχρι και πριν ένα χρόνο, δηλαδή ως τις 26/8/2013 (δεδομένου ότι τα προσφάτως εγγραφέντα μέλη δεν έχουν ακόμη αποκτήσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι), έβαλαν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. 17 άτομα, αφού πρώτα τακτοποίησαν τις εκκρεμούσες συνδρομές τους από το 2009.


Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 17 υποψηφίων, είναι άνθρωποι προσκείμενοι στον Γιώργο Λιμπάντση και την ΠΑΕ Κασσιώπη. Όπως π.χ. ο Θανάσης Λιμπάντσης (αδελφός του Γιώργου), ο Θεόδωρος Κιούλος (διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Κασσιώπη), ο... θεληματάκιας Αλέκος Αναλύτης (γενικός αρχηγός της ομάδας της ΠΑΕ Κασσιώπη), ο Αργύρης Ραψομανίκης (φυσικοθεραπευτής της ομάδας της ΠΑΕ Κασσιώπη), ο Μιχάλης Ψάιλας (υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Κασσιώπη), ο Παναγιώτης Γρηγοράκης (τέως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα και επιστήθιος φίλος του Γιώργου Λιμπάντση), ο Στάθης Μηλιώτης (επίσης άνθρωπος του Λιμπάντση) και άλλοι.


Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αρχαιρεσίες εξελίχθηκαν σε... παρωδία! Διότι, στην ουσία, το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο και οι... «Λιμπαντσικοί» και οι... «Κασσωπίτες» αυτοψηφίστηκαν και αλληλοψηφίστηκαν!!! Ως εκ τούτου, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου εκτυλίχθηκε το... θέατρο του παραλόγου, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως... φαρσοκωμωδία!!!


Το φινάλε του... έργου ήταν προβλέψιμο και το αποτέλεσμα, αναμενόμενο! Αρκεί μόνο μια ματιά στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από αυτή την εκλογική διαδικασία, και θα σχηματιστεί η εντύπωση, αλλά και το συμπέρασμα, ότι η ΠΑΕ Κασσιώπη ανέλαβε τις τύχες του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα!!!


Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Θανάσης Λιμπάντσης, ο οποίος έλαβε 27 σταυρούς, ενώ μεταξύ των μελών που εξελέγησαν, είναι και ο πρώην προπονητής της ομάδας Νέων της ΠΑΕ Κασσιώπη (και νυν του ΑΟ Κοντοκαλίου), ο Γιάννης Χονδρογιάννης, καθώς και ο παλιός Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΟ Κέρκυρα "Vourligans", ο Λευτέρης Χυτήρης. Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. πρόκειται σήμερα Τετάρτη (27/8) να συνεδριάσει προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.


Αναλυτικά, οι 11 εκλεγέντες στο Δ.Σ., βάσει σταυρώ προτίμησης, είναι οι εξής:
1. Αθανάσιος Λιμπάντσης: 27
2. Μιχάλης Ψάιλας: 24
3. Αλέξανδρος Αναλύτης: 20
4. Σοφία Γεωργακοπούλου 19
5. Θεόδωρος Κιούλος: 18
6. Ελευθέριος Χυτήρης: 17
7. Βασίλειος Κρυωνάς: 16
8. Γεώργιος Δελλάρτας: 16
9. Ευστάθιος Μηλιώτης: 15
10. Σπυρίδων Κασφίκης: 14
11. Ιωάννης Χονδρογιάννης: 14


Να σημειωθεί ότι 14 ψήφους έλαβε και ο Σπυρίδων Ψάιλας, αλλά κατόπιν κλήρωσης, εξελέγησαν στο 11μελές οι κ.κ. Κασφίκης και Χονδρογιάννης, με τον ίδιο να λαμβάνει τη θέση του α' αναπληρωματικού μέλους.


Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τις εξής ψήφους:
13. Παναγιώτης Γρηγοράκης: 13
14. Αργύρης Ραψομανίκης: 12
15. Βασίλειος Καπουράνης: 11
16. Χρήστος Κουλούρης: 9
17. Αλέξανδρος Μουμούρης: 4


Να επισημάνουμε, τέλος, ότι ενδέχεται ο Απόστολος Αργαλιάς να «προσβάλει» την εγκυρότητα των εκλογών και να επιδιώξει την ακύρωση του αποτελέσματος, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, με την αιτιολογία της «παράνομης» διαδικασίας, δεδομένου ότι η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών προκηρύχθηκε κι έγινε μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Αύγουστος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb