10/07/2015

Η απαλλαγή της Βέροιας, προάγγελος «σωτηρίας» του ΑΟΚ Κέρκυρα!

Και η ΕΠΟ, το... βιολί της! Τι κι αν η ποινική δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι κι αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έχει κηρύξει... ανένδοτο πόλεμο κατά της ανομίας, της ατιμωρησίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Τι κι αν η UEFA, σε συνεργασία με τη Spor Radar, στέλνει συνεχώς «μπιλιετάκια» για «ύποπτα» προς χειραγώγηση παιχνίδια; Τι κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο και οι αγνοί φίλαθλοι ξερνούν από τη βρωμιά και τη δυσωδία; Εκεί στην Ομοσπονδία, όμως, τον... χαβά τους!

 

 

• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ


Έτσι, την Τετάρτη (8/7) είχαμε νέα απόφαση - σκάνδαλο, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τη Βέροια από την κατηγορία του προκαθορισμού του αποτελέσματος στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, πριν από δυόμισι χρόνια. Κατόπιν τούτου, η ομάδα της Ημαθίας παραμένει στη Super League, παρά το «βαρύτατο» κατηγορητήριο που είχε στην «πλάτη» της και τα εις βάρος της στοιχεία (έγγραφο από την UEFA και ένορκες μαρτυρίες).


Η υπόθεση εκκρεμούσε για πολλές εβδομάδες. Και αυτό είχε προκαλέσει την υποψία πολλών για το ποια θα ήταν η έκβαση. Και δεν έπεσαν έξω! Αρχικά, η Βέροια είχε απαλλαχθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, αν και ο τότε προπονητής της ομάδας (Καλαϊτζίδης) κι ένας τότε ποδοσφαιριστής της (Γεωργέας) είχαν ομολογήσει και καταθέσει ότι το ματς στήθηκε για να λήξει 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Κατόπιν, προέκυψε και τρίτη παρόμοια μαρτυρία, από άλλον πρώην παίκτη της Βέροιας (τον Καλογέρη), κάτι που ανάγκασε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης της Super League. Και την Τετάρτη, η Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας έβγαλε... λάδι τους Ημαθιώτες, απαλλάσσοντάς τους κατά πλειοψηφία (ψήφοι 2 προς 1).


Δηλαδή, τρία άτομα ομολογούν ότι το σκορ του αγώνα της ομάδας τους ήταν προαποφασισμένο και «κανονισμένο», ότι η ομάδα τους έκατσε να χάσει με 3-0, που σημαίνει πως το ματς στήθηκε για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ωστόσο η Super League και η ΕΠΟ ... αγρόν ηγόραζαν! Και η Βέροια, αντί να τιμωρηθεί και να υποβιβαστεί, τελικά απαλλάχθηκε σε δύο βαθμούς. Αθωώθηκε και η ομάδα, και οι τότε παράγοντές της που κατηγορούνταν (Αρβανιτίδης, Λαναρής). Κάτι το οποίο πολλοί ανέμεναν, διότι γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιου είδους αποφάσεις το σπρώχνουν ακόμα περισσότερο στον βούρκο...


Ο κανονισμός της ΕΠΟ αναφέρει πως αν τρία άτομα κάποιας ομάδας ομολογήσουν στήσιμο αγώνα, τότε η ομάδα υποβιβάζεται. Επομένως, ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε σε τούτη την περίπτωση. Αυτό, πάντως, που αποτελεί... παγκόσμια πρωτοτυπία είναι το εξής. Πως ενώ η αθλητική δικαιοσύνη έκρινε πως δεν συντρέχει κανένα θέμα προκαθορισμoύ αποτελέσματος στο ματς Ολυμπιακός - Βέροια 3-0, η ποινική δικαιοσύνη πολύ νωρίτερα όχι μόνο θεώρησε ότι ο αγώνας είναι χειραγωγημένος, αλλά είχε επιβάλει και περιοριστικούς όρους στους Αρβανίτιδη και Λαναρή, στους οποίους και απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.


Πλέον, εκκρεμεί η υπόθεση του ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, για τον οποίο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εισηγηθεί την αποβολή από τη Super League, λόγω παρατυπίας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ (ύπαρξη παρένθετου προσώπου). Εκτίμησή μας είναι ότι μετά την αθώωση της Βέροιας, έπεται και η απαλλαγή της κερκυραϊκής ομάδας!


Εάν, όταν φτάσει η ώρα της εκδίκασης, η σύνθεση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League ή η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ως εκεί) είναι ίδιες με σήμερα, τότε πιστεύουμε προσωπικά ότι οι «Φαίακες» θα την... βγάλουν καθαρή και θα γλιτώσουν.


Εδώ, απάλλαξαν τη Βέροια που είχε εις βάρος της τρεις ένορκες μαρτυρίες και καταθέσεις για στήσιμο του αγώνα της. Και θα πάνε, τώρα, να ρίξουν τον ΑΟΚ Κέρκυρα για ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό; Το θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο...


Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα, ότι στο νομικό επιτελείο της κερκυραϊκής ΠΑΕ περιλαμβάνονται και δικηγόροι (όπως ο Αργύρης Λίβας) οι οποίοι αθώωσαν την Τετάρτη τη Βέροια. Αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψή μας περί απαλλαγής των «Φαιάκων». Θα περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε την κατάληξη της «ιστορίας» και αν δικαιωθούμε για την πρόβλεψή μας...

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
18
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ερασμος, Λεόντιος, Λεοντία, Λεοντίνα, Λεοντίτσα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb