Κι όμως… πραγματοποιείται η συγχώνευση ΑΟ Κέρκυρα – Κασσιώπης! - CorfuCorner.gr
03/07/2013

Κι όμως… πραγματοποιείται η συγχώνευση ΑΟ Κέρκυρα – Κασσιώπης!

  
     • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες «ποτέ». Διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα!
Αυτό φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση της... περιβόητης συνένωσης του ΑΟ Κέρκυρα με τον ΑΟ Κασσιώπης. Από εκεί που υπήρξε αρνητική εξέλιξη και... ναυάγιο τις τελευταίες μέρες, εν τούτοις η κατάσταση δείχνει να έχει γυρίσει... τούμπα και η συγχώνευση να συμφωνήθηκε εκ νέου να γίνει!
Πριν από δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Ιουνίου, οι ιδιοκτήτες των δύο ΠΑΕ, ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χάρης Κουτσούρης, έπειτα από μια σειρά επαφών, είχαν συναντηθεί στην Αθήνα, σε προγραμματισμένο ραντεβού, και είχαν έρθει σε συμφωνία για συνεργασία. Δηλαδή, ο υπερχρεωμένος ΑΟ Κέρκυρα να αγοράσει τον «καθαρό» ΑΦΜ της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπης και οι δύο ομάδες να λειτουργήσουν σαν μία, με συνιδιοκτήτες τους δύο Κερκυραίους παράγοντες.
Στις αμέσως επόμενες μέρες, ωστόσο, κάτι... στράβωσε και η συμφωνία όχι μόνον ακυρώθηκε, αλλά οι δύο πλευρές ήρθαν και σε ρήξη! Μάλιστα, ο ΑΟ Κέρκυρα εξέδωσε και δύο «καταγγελτικές» ανακοινώσεις.
Στην πρώτη ανακοίνωση, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ο ΑΟΚ κατηγορούσε τον Χάρη Κουτσούρη για αθέτηση των συμφωνηθέντων. Το Σάββατο 29 Ιουνίου η ΠΑΕ Κασσιώπη (η οποία γενικά κινήθηκε σε πολύ ήρεμους τόνους) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει αυτοδύναμα, ενώ ο Πρόεδρός της, σε συνέντευξή του στο Corfu Channel τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, ανέλυσε το πλάνο λειτουργίας της ομάδας του και οριοθέτησε τους στόχους της στο επερχόμενο Πρωτάθλημα της Football league, για να ακολουθήσει την ίδια μέρα ανακοίνωση του σωματείου της βόρειας Κέρκυρας για συνέχιση της συνεργασίας του με τον προπονητή Ρομπέρτο Μπολάνο και το λοιπό περσινό τεχνικό επιτελείο. Και δύο μέρες αργότερα, την Τετάρτη 3 Ιουλίου το πρωί, ήρθε η δεύτερη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα (ακριβώς μία εβδομάδα μετά την πρώτη), αφήνονταν υπονοούμενα ότι ο Σπύρος Καλογιάννης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κασσιώπης!
Οι δύο ομάδες, λοιπόν, έδειξαν αποφασιστικότητα να συνεχίσουν μόνες την πορεία τους. Και το χάσμα ανάμεσά τους έμοιαζε να είναι αγεφύρωτο! Αλλά, όπως προείπαμε, ποτέ μη λες «ποτέ»!!!
Μέσα, λοιπόν, σε λίγες ώρες, ήρθαν τα... πάνω - κάτω! Κι έγινε η μεγάλη έκπληξη...
Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας (Τετάρτη 3/7), οι Γιώργος Λιμπάντσης και Χάρης Κουτσούρης συναντήθηκαν ξανά στην πρωτεύουσα, αυτή τη φορά... απρογραμμάτιστα! Διότι μετέβησαν εκεί προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Β'&Γ' Εθνικής. Στο περιθώριο της οποίας, οι δύο Κερκυραίοι παράγοντες συζήτησαν και φαίνεται πως δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Κι αφού λύθηκαν οι... παρεξηγήσεις, βρέθηκε η «χρυσή τομή» και ξανάδωσαν τα χέρια για συνεργασία και συμπόρευση!
Τη συμφωνία την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΑΟ Κασσιώπης, σε τηλεφωνικές του δηλώσεις στον κερκυραϊκό σταθμό Start TV, το βράδυ της Τετάρτης (3/7), όπου επεσήμανε:
«Συμφωνήσαμε οριστικά και αμετάκλητα. Η κίνηση έγινε προπάντων για το καλό του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, που σε ένα χρόνο από σήμερα θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα».
Αναμένουμε, λοιπόν, τις επίσημες ανακοινώσεις. Γι' αυτό το λόγο και κρατάμε μερικές επιφυλάξεις.
Λεπτομέρειες για το τί περιλαμβάνει η συμφωνία των δύο πλευρών, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψιν και το τι είχε συμφωνηθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα, το πιθανότερο είναι ο κ. Λιμπάντσης να αγοράσει τον ΑΦΜ του ΑΟ Κασσιώπης, ώστε ο ΑΟ Κέρκυρα να αγωνιστεί με αυτό το φορολογικό μητρώο στη Football League και να απαλλαγεί από τα χρέη, ενώ ο κ. Κουτσούρης πέραν από τα χρήματα που θα πάρει για να τακτοποιήσει τις περσινές εκκρεμότητες, να συμμετάσχει με κάποιο υψηλό ποσοστό ιδιοκτησίας στη νέα ομάδα.
Έτσι, σε ανύποπτη στιγμή κι εντελώς αιφνιδιαστικά, φαίνεται να έχει παρθεί οριστική απόφαση για συγχώνευση. Και ο ΑΟ Κέρκυρα με τον ΑΟ Κασσιώπης, οδηγούνται σε κοινή λειτουργία. Δηλαδή, εις σάρκαν μία!
Και από εκεί, λοιπόν, που το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο θα είχε για πρώτη φορά στην ιστορία του δύο ομάδες στη Β' Εθνική Κατηγορία, έρχεται τώρα αυτή η ιστορική συνεργασία. Η συνένωση των δύο σύγχρονων ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων του νησιού!
ΥΓ: Πριν από λίγες μέρες, όταν είχε χαλάσει η πρώτη συμφωνία, γράψαμε ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει νέα πρωτοβουλία για τη συγχώνευση των δύο ομάδων. Και να που πολύ-πολύ γρήγορα δικαιωθήκαμε!
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
15
Αύγουστος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μαρια, Μαριος, Μαρω, Μαριω, Μαριωρη, Μαρικα, Μαριγω, Μαριγουλα, Μαρουλα, Μαριτσα, Μανιω, Μαριεττα, Μαρουσα, Μαρσια, Μαρινίκη, Μαρί Νίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb