23/09/2016

Ποζίδης: «Η ΕΠΣΚ θα στηρίξει Ελευθεριάδη και θα είμαι υποψήφιος»

Σε δύο αποκαλύψεις προέβη ο Παναγιώτης Ποζίδης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Επτάνησα 98,8 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι». Μιλώντας στους Χρήστο Γραμμένο και Ελίνα Νέρη, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας επισήμανε ότι στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, η Ένωση θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο της συμπολίτευσης (με επικεφαλή τον Δημήτρη Ελευθεριάδη), ενώ ο ίδιος προσωπικά θα είναι και υποψήφιος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.


Ο κ. Ποζίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη αυτής της παράταξης, τονίζοντας ότι θα επιφέρει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ θα εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.


Ας δούμε αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης:


• Για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει η Διοίκηση της ΕΠΣΚ στις εκλογές της ΕΠΟ:
«Κατ' αρχήν, θα περιμένουμε να δούμε αν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά, όπως έχει αποφασίσει η ΕΠΟ, ή αν θα γίνουν σε άλλη ημερομηνία, διότι έξι Ενώσεις της αντιπολίτευσης έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, επιδιώκοντας ακύρωση της απόφασης της Ομοσπονδίας. Νομίζω ότι υπάρχει πάρα πολύς χρόνος μπροστά, στον οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο εκλογικό περιβάλλον. Εγώ πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα ίσως υπάρξουν εκπλήξεις, που να έχουν να κάνουν με την ανάδειξη νέου προσώπου που να είναι υποψήφιο σ' αυτές τις εκλογές. Γίνονται κάποιες διεργασίες. Κατανοούμε όλοι ότι αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί τούτη την ώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι έχει μεταφερθεί στο επίπεδο των Ενώσεων, κλονίζει την αξιοπιστία του αθλήματος. Αυτή η σύγκρουση δεν θα τελειώσει στις εκλογές, διότι φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι οριακό. Θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Εμείς, ως ΕΠΣ Κέρκυρας, κάναμε συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους παράγοντες και ακούσαμε τις απόψεις τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις λύσεις που προτείνουν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, με κυρίαρχο το οικονομικό. Η Διοίκησή μας, έχοντας μια συνέχεια από το Δ.Σ. του Ανδρέα Προβατά, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, και στηρίζοντας στα τελευταία χρόνια την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΠΟ, από όλες τις συζητήσεις που κάναμε, φαίνεται ότι ικανοποιούνται τα αιτήματα της Ένωσής μας και του τοπικού ποδοσφαίρου, μέσα από τη στήριξη της πλειοψηφίας που υπάρχει σήμερα στην Ομοσπονδία. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να απαξιωθεί η Διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και δεν αντανακλά το έργο που έχει γίνει στην ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι τα συμφέροντα της Ένωσής μας ικανοποιούνται μέσα από αυτή την πλειοψηφία. Με τον νέο υποψήφιο Πρόεδρο, τον Δημήτρη Ελευθεριάδη, έχουμε μια καλή προσωπική σχέση. Νομίζω ότι είναι μια καλή υποψηφιότητα, που μπορεί να βοηθήσει και την ΕΠΟ, και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πανελλαδικά, υπό την ιδιότητα του Προέδρου. Πιστεύω ότι σ' αυτή την θέση θα μείνουμε μέχρι τις εκλογές της Ομοσπονδίας».


• Για το αν ο ίδιος θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ελευθεριάδη:
«Ναι, θα είμαι. Θα συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο νέων ανθρώπων, ικανών ανθρώπων και εξαιρετικών ανθρώπων. Έχουμε μιλήσει πάρα πολύ για ποδόσφαιρο κι έχουμε πει τί πρέπει να γίνει στο ποδόσφαιρο της χώρας, ειδικά στο ερασιτεχνικό, και δίνουμε έμφαση στο πώς μπορούν να ενισχυθούν τα σωματεία. Θα είναι ένα ψηφοδέλτιο που θα σηματοδοτεί τεράστια αλλαγή σε νοοτροπία, θα σηματοδοτεί κάτι καινούργιο που έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Το είχα πει και σε μια συνέντευξή μου τον Απρίλιο, ότι χρειάζονται αλλαγές, ότι χρειάζονται αλλαγές και σε κεντρικό επίπεδο. Δεν ήμουν από αυτούς που υποστήριζαν με θέρμη την υποψηφιότητα Γκιρτζίκη κι έλεγα ότι θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές, ώστε να δει η κοινωνία ότι δεν υπάρχουν καρεκλοκένταυροι, που είναι μόνιμα σε θέσεις και οι οποίοι παράγουν πολιτική που κάποια στιγμή τελματώνει. Θα γίνουν, λοιπόν, σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και θα συμμετέχω σ' αυτή τη διαδικασία. Το επόμενο διάστημα θα κάνω και ανακοινώσεις σχετικά με αυτό. Αφού δούμε, βέβαια, εάν και πότε θα γίνουν εκλογές».


• Για την γνώμη του για τον Δημήτρη Ελευθεριάδη:
«Με τον Δημήτρη συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Σ' εκείνο στο οποίο συμφωνούμε όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουμε αυτή την προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει στην ΕΠΟ μια μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα και νοοτροπία. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει παλιά στελέχη του Δ.Σ. Θα είναι όλοι νέα πρόσωπα, που κανείς δεν θα έχει να τους καταλογίσει κάτι, τα οποία θα μεταφέρουν μια νέα διάθεση και μια νέα πρόθεση να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, μια νέα ορμή για να γίνουν πράγματα στην ΕΠΟ και να υποστηριχθεί το ερασιτεχνικό σωματείο. Αυτή είναι η δική του πρόθεση και αυτός είναι ο σκοπός όλων των νέων ανθρώπων που θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Αυτό θα έχει και την αποδοχή των Ενώσεων, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Ο κ. Ελευθεριάδης θα έρθει στην Κέρκυρα και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Θα εκθέσει την άποψή του για το πώς πρέπει να ανασυγκροτηθεί το ποδόσφαιρο».


• Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας να αλλάξει «στρατόπεδο» στο επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που διαμορφωθεί «ρεύμα» προς την υποψηφιότητα του επικεφαλή της αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Γραμμένου:
«Κοιτάξτε, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μια τυχοδιωκτική λογική, που λέει ότι θα πάμε με την πλειοψηφία που διαμορφώνεται ή καιροσκοπικά να δούμε τη στάση που θα έχουμε. Το προηγούμενο διάστημα κουβεντιάσαμε με όλους. Είδα τις απόψεις, τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τις προτάσεις που ο καθένας από αυτούς εκφράζει. Καταλήξαμε σε αυτό που ευνοεί τα συμφέροντα της Ένωσής μας, που δίνει μια προοπτική στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και είμαι πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει τα σωματεία μας με συγκεκριμένους τρόπους. Καταλήξαμε, λοιπόν, στο ποιον θα υποστηρίξουμε. Η επιλογή που κάναμε, πιστεύω ότι θα έχει την πλειοψηφία. Αυτό το βλέπω από την πληροφόρηση που έχω σχετικά με την ανταπόκριση που υπάρχει στην υποψηφιότητα του Ελευθεριάδη και από το γενικότερο κλίμα που σχηματίζεται στις Ενώσεις. Εάν δεν νικήσει στις εκλογές, θα σημαίνει ότι αυτή η πρόταση δεν έπεισε τις Ενώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς καιροσκοπικά και ανάλογα τις συγκυρίες θα διαμορφώνουμε τη στάση μας. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα κλόνιζε την αξιοπιστία μας ως συνομιλητές. Κρίνουμε πώς είναι τα δεδομένα αυτή την περίοδο, κάνουμε την επιλογή μας και πετυχαίνουμε πράγματα για την Ένωση και τα σωματεία μας. Νομίζω ότι δεν έχουμε το περιθώριο να επανακαθορίζουμε τη στάση μας. Εάν υπάρξουν κάποια άλλα δεδομένα σε σχέση με τις υποψηφιότητες και σε σχέση με τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των σωματείων μας, τότε βεβαίως και θα επανεξετάσουμε τη στάση μας. Προσωπικά, όμως, θεωρώ δεδομένη τη νίκη του Δημήτρη Ελευθεριάδη».


• Για τους λόγους που δεν «πείστηκε» από τις θέσεις και τις απόψεις της πλευράς του Βαγγέλη Γραμμένου:
«Εγώ δεν πήγα σε έναν πλειστηριασμό για να δω τι δίνει ο καθένας, ούτε στη λογική να εξαγοραστεί η Ένωση, ούτε να πάμε με αυτόν που δίνει τα περισσότερα. Αυτό, με μεγάλη θλίψη το ακούω να συμβαίνει και νιώθω αγανάκτηση. Εμείς, ως συνέχεια της Διοίκησης Προβατά, ψάξαμε να δούμε για ποιο λόγο τη Διοίκηση της ΕΠΟ, που μέχρι πέρσι δεν είχε να της καταλογίσει κανείς κάτι, ξαφνικά να τη βρίσκουν διαβρωμένη και να τη στοχοποιούν τόσο, εξαιτίας μιας συγκυρίας που διαμορφώνεται και στην οποία εξυπηρετούνται συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της πολιτικής. Στις συζητήσεις που έχω κάνει για τη διάδοχη κατάσταση στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, πείστηκα ότι θα πρέπει να έχουμε σθεναρή στάση συνέχειας. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ένωσής μας και των σωματείων μας, και αυτό ακολουθούμε. Βεβαίως, έγιναν προτάσεις από την άλλη παράταξη και διατυπώθηκαν οι απόψεις για το πώς θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο την επόμενη περίοδο, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να αλλάξει ριζικά τη στάση της Ένωσης και να περάσουμε από το ένα στρατόπεδο στο άλλο».


• Για το αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας, που θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ελευθεριάδη, μπορεί να βρεθεί στο περιθώριο και την απομόνωση, σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές:
«Αλίμονο αν ισχύσει αυτή η λογική στο ποδόσφαιρο και να λειτουργεί με τέτοια κριτήρια η όποια πλειοψηφία διαμορφωθεί, είτε αυτή θα είναι εκείνη που θα στηρίξουμε εμείς ως Ένωση, είτε αυτή θα είναι η άλλη πλευρά. Η αντιπαράθεση στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει αυστηρώς ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά. Δεν τελειώνει με τις εκλογές. Εάν δεν είναι απλώς η ικανοποίηση στόχων επαγγελματιών του ποδοσφαίρου ή της πολιτικής, τότε η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα. Η αντιπαράθεση θα πρέπει να διατυπώνεται με αυστηρά ποδοσφαιρικούς όρους και να έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των σωματείων. Εγώ θέλω να διατυπώσουμε μια πρόταση για το ποδόσφαιρο, που να δίνει λύση στα αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα. Να αποκατασταθεί η ομαλότητα και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, να σταματήσει η παρέμβαση της Κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, να ενισχυθούν οι Ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματελια, τα οποία πήραν επιχορήγηση 22 ευρώ και όχι όλα, γιατί αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης. Τώρα, αν χάσουμε και με βάλουν στο περιθώριο, με το καλό να έρθουν αυτοί που θα είναι με αυτή τη Διοίκηση, να γίνουν πρωταγωνιστές και να κερδίσουν τα σωματεία μας. Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς».


• Για το αν υπάρχει πιθανότητα να «στιγματιστεί» και να «καεί» το ψηφοδέλτιο του Ελευθεριάδη από το ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί τη συνέχεια του παραιτηθέντος Προέδρου, Γιώργου Γκιρτζίκη:
«Κοιτάξτε. Εγώ -και δεν το λέω για τον Βαγγέλη Γραμμένο, με τον οποίο έχουμε μια καλή προσωπική σχέση- θέλω να αποφύγω την τοποθέτησή τους με βάση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εγώ πείστηκα ότι και οι δύο έχουν την ακτινοβολία, έχουν την προσωπική και την επαγγελματική διάσταση, να δώσουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σ' αυτή την ιδιότητα που επιδιώκουν να πάρουν, δηλαδή να αποκτήσουν την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΠΟ. Εγώ δεν κάνω αντιστοίχηση με το ποια συμφέροντα ποιών ΠΑΕ εξυπηρετούνται σ' αυτή τη διαδικασία. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να αναζωπυρώσουμε την ελπίδα να επιβιώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που σήμερα δεινοπαθεί, χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς χρήματα, χωρίς στήριξη, χωρίς γήπεδα. Εάν αυτό μπορούμε να το κατορθώσουμε μέσα από μία πολιτική της ΕΠΟ και μέσα από την παρέμβαση που μπορεί να κάνει στην Πολιτεία, πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια τεράστια κατάκτηση. Επικοινωνιακά, έγιναν πάρα πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην Ελλάδα έγινε ωμή παρέμβαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Στο επόμενο διάστημα θα φανεί η σθεναρή στάση της UEFA και της FIFA σε σχέση με όσα γίνονται στην χώρα. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να κάνουμε μια δουλειά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για τις Ενώσεις. Αυτό -έχω τα εχέγγυα από τους ανθρώπους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ελευθεριάδη, και οι οποίοι θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο- ότι μπορεί να επιτευχθεί το επόμενο διάστημα. Και σ' αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να στρατευθούμε για να έχουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε και για την Κέρκυρα».

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
18
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ερασμος, Λεόντιος, Λεοντία, Λεοντίνα, Λεοντίτσα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb