Κάκος Αναστάσιος (Τάσος)

  

 

                Κάκος Αναστάσιος (Τάσος)

 

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 15/8/1970

  • ΣΗΜΑ: Διεθνής διαιτητής, διαιτητής Σούπερ Λίγκα

  • ΕΤΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: 1997

  • ΕΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ: 2004

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Πυροσβέστης

  • ΥΨΟΣ: 1.82

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ: Απόφοιτος Λυκείου

  • ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά, ιταλικά

  

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κάκος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και κατοικεί στην περιοχή του Τρίκλινου.

Άρχισε τον αθλητισμό κάνοντας κωπηλασία (άνηκε στον ΝΑΟ Κέρκυρας από το 1982 έως το 1986), όπου μάλιστα είχε και μία 3η πανελλήνια νίκη.

Την περίοδο 1986-1987 έκανε στίβο (αποστάσεις).

Από το 1987 και για δέκα χρόνια (μέχρι το 1997) έπαιξε ποδόσφαιρο σε κερκυραϊκές ομάδες, και συγκεκριμένα στον ΑΟ Κέρκυρα (σε Γ' και Δ' Εθνική), στον ΑΟ Κασσιώπη (στη Δ' Εθνική) και στον Φαίακα (τοπικό Πρωτάθλημα).

Το καλοκαίρι του 1997 ο Κάκος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ονομάστηκε διαιτητής, σφυρίζοντας στα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Τη σαιζόν 2000-2001 έπαιξε στη Δ' Εθνική, όπου αναδείχθηκε 3ος καλύτερος διαιτητής, μεταξύ 180 ρέφερι. Το μεγάλο άστρο του είχε φανεί...

Στη Δ' Εθνική ο Κάκος σφύριξε μέχρι τον Νοέμβρη του 2001, οπότε κι έγινε διαιτητής Γ' Εθνικής, και την περίοδο 2001-2002 ήταν ο 6ος καλύτερος διαιτητής στην τρίτη Κατηγορία, μεταξύ 85 ρέφερι.

Στη Γ' Εθνική σφύριξε μέχρι τον Νοέμβρη του 2002. Τον μήνα εκείνο, παρότι ήταν μόλις ένα χρόνο στη Γ' Εθνική, μπήκε στον πίνακα της Β' Εθνικής, όπου έπαιξε ενάμισι χρόνο (μέχρι τον Μάη του 2004).

Την περίοδο 2002-2003 ο Κάκος ήταν 5ος καλύτερος διαιτητής στη Β' Εθνική και τη σαιζόν 2003-2004 ήταν 2ος καλύτερος ρέφερι στην Κατηγορία.

Τον Ιούλιο του 2004 η ΚΕΔ/ΕΠΟ τον τοποθέτησε στον πίνακα της Α' Εθνικής, ενώ τον Σεπτέμβρη του 2007 έγινε διεθνής.

Να σημειωθεί ότι ο Κάκος έχει έρθει 1ος σε όλα τα αγωνιστικά διαιτητών (50 μ., 200 μ. και τεστ Κούπερ).

Κατέχει το ρεκόρ να έχει ανεβεί ως διαιτητής πέντε Κατηγορίες μέσα σε επτά χρόνια, και από το τοπικό της Κέρκυρας να ανεβαίνει στην  Α' Εθνική, επίτευγμα που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.

Ο δρόμος στη ζωή του Κάκου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Για βιοποριστικούς λόγους επί σειρά ετών εργάστηκε ως οικοδόμος και -εσχάτως- ως πυροσβέστης. Επίσης έχει δουλέψει ως ασφαλιστής και ως ταξιτζής.

Ο Τάσος είναι διαζευγμένος με την Κατερίνα κι έχει δύο γιους, τον Σπύρο και τον Γιώργο. Ο αδελφός του, Θεόδωρος (Άκης) Κάκος, ασχολείται κι εκείνος με το ποδόσφαιρο, ως τερματοφύλακας.

 

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Κάκος πριν ασχοληθεί με τη διαιτησία υπήρξε ένθερμος οπαδός του Παναθηναϊκού, έχοντας μάλιστα  ακολουθήσει το «τριφύλλι» ακόμα και σε παιχνίδια του εξωτερικού! Όμως, από τότε που ασχολήθηκε με τη διαιτησία, προσπαθεί να... αποτάξει από πάνω του τα «φιλοπράσινα» αισθήματα του παρελθόντος!!!

 

 

 

 

 

 

              

 

                                     

 

                     

 

          

 

                     

 

                

 

                                    

  

                            

 

Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb