25/02/2017

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η κερκυραϊκή παρουσία στα τεστ της Θεσσαλονίκης

Την περασμένη Τρίτη (21/2) πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, τα καθιερωμένα χειμερινά αγωνιστικά τεστ των αξιολογημένων διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Ελλάδας, σε Football League και Γ' Εθνική Κατηγορία, τα οποία έγιναν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.


Οι εξετάσεις έγιναν με την παρουσία των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Μιχάλη Κουκουλάκη, Σταύρου Τριτσώνη και Δημήτρη καλύβα, ενώ μετά το τέλος των δοκιμασιών, οι διαιτητές παρακολούθησαν δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο, στο οποίο ομιλητές ήταν ο παλιός αρχιδιαιτητής, Γιώργος Μπίκας, και το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Δημήτρης Σαραϊδάρης, που σήμερα τυγχάνουν παρατηρητές διαιτησίας Super League και εκπαιδευτές διαιτησίας.


Στα τεστ, έλαβαν μέρος εννέα διαιτητές της Κέρκυρας, από τους οποίους «πέρασαν» επιτυχώς οι επτά, ενώ δεν συμμετείχε ο Κώστας Τόμπρος (διαιτητής Football League), λόγω του ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (θλάση) και κατά πάσα πιθανότητα θα «δοκιμαστεί» σε περίπου ένα μήνα.


Με επιτυχία, λοιπόν, «έβγαλαν» τις εξετάσεις ο βοηθός διαιτητής της Football League, Θεοχάρης Σκορδίλης, οι διαιτητές της Γ' Εθνικής, Σπύρος Κολυτάς, Κώστας Γιούργας και Πέτρος Νικόπουλος, καθώς και οι βοηθοί διαιτητές της Γ' Εθνικής, Θωμάς Βλάσσης, Γιώργος Ξηρομερίτης και Γιαννης Μίχος. Επομένως, εκτός απροόπτου, και οι επτά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται -στο υπόλοιπο της τρέχουσας σαιζόν- στην Κατηγορία στην οποία ανήκουν.


Αντιθέτως, δεν τα κατάφερε ο βοηθός διαιτητής, Γεράσιμος Μιχαλάς, ο οποίος πριν από ακριβώς δύο μήνες είχε προαχθεί στον πίνακα της Γ' Εθνικής. Ο 24χρονος ρέφερι πήρε δύο κίτρινες κάρτες από τους εξεταστές, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τεστ, και «κόπηκε». Τόσο ο Μιχαλάς, όσο και ο Τομπρος (που δεν έτρεξε), θα έχουν το δικαίωμα να «προσπαθήσουν» στις 15 με 20 Μαρτίου, που θα ξαναγίνουν εξετάσεις, αλλά μέχρι τότε, δεν δικαιούνται να παίξουν σε Γ' Εθνική και Football League αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο Τόμπρος ανέμενε εναγωνίως, επί τεσσεράμισι μήνες, να κάνει το ντεμπούτο του στη δεύτερη επαγγελματική Κατηγορία.


Τέλος, συγκεχυμένα είναι -μέχρι στιγμής- τα πράγματα αναφορικά με τον βοηθό διαιτητή της Football League, Τάσο Γραικό, ο οποίος πήρε μεν μία κίτρινη κάρτα, όμως στην επόμενη προσπάθειά του, κι ενώ νόμιζε πως «έπιασε» τα όρια, τον ενημέρωσαν πως, για πάρα πολύ λίγο, είχε δεχθεί και δεύτερη κίτρινη (δίχως εκείνος να το έχει αντιληφθεί), άρα «κόβονταν»! Αυτό, το αμφισβήτησε ο Κερκυραίος λάινσμαν, ο οποίος ζήτησε από τον Κουκουλάκη να γίνει χρήση του βίντεο, δεδομένου ότι οι αγωνιστικές δοκιμασίες βιντεοσκοπούνται. Ο Ηρακλειώτης παλαίμαχος διεθνής διαιτητής φέρεται να είπε στον Γραικό πως θα τον ειδοποιήσει και εάν έχει «κοπεί» αδίκως, τότε θα δικαιωθεί. Εφόσον τελικά ο Στρογγυλιάτης επόπτης δεν «περάσει», τότε θα έχει τη δυνατότητα κι αυτός να «ξαναδώσει» σε ένα μήνα, αλλά ως τότε, δεν θα μπορεί να παίζει στη Football League. Είναι, πάντως, κρίμα, για.. μισό παπούτσι, ένας διαιτητής να «απορριφθεί», τη στιγμή που -όπως μάθαμε- κάποιοι διαιτητές, από άλλες περιοχές της χώρας, δεν τα πήγαν καλά στα τεστ, όμως εντούτοις «πέρασαν»!


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Αγριππίνα, Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος, Λούλου, Λούλης, Λούλα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb