24/04/2017

Α1’ ΕΠΣΚ: Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα και… ιδού η συνέχεια!

Χθες Κυριακή (23/4) έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Α1' Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την τελική βαθμολογία και βάσει της προκήρυξης, θα κάνουμε μια ανάλυση για το τι γίνεται στη συνέχεια:


1. Η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της τελικής κατάταξης, δηλαδή η ΑΕ Λευκίμμης, ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια της Α1' Κατηγορίας και Πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Κέρκυρας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, ενώ προβιβάζεται απευθείας στην Γ' Εθνική Κατηγορία.


2. Παραμένουν στην Α1' Κατηγορία ο 2ος Κρόνος Αργυράδων, η 3η Ολυμπιάδα Καρουσάδων, ο 4ος ΟΦΑΜ, ο 5ος Θιναλιακός Αχαράβης, ο 6ος ΑΟ Κοντόκαλι, ο 7ος ΑΟ Παξοί και ο 8ος Οδυσσέας Αυλιωτών.


3. Οι ομάδες που κατετάγησαν στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δηλαδή ο 14ος ΑΟ Κάβος και ο 13ος Όλυμπος, υποβιβάζονται απευθείας στην Α' Κατηγορία.


4. Στην Α' Φάση των μπαράζ παραμονής (play out) σχηματίζονται τα ζευγάρια 9ος-12ος, δηλαδή Αχιλλέας Νυμφών - Βολίδα Κάτω Γαρούνα, και 10ος-11ος, δηλαδή Αναγέννηση Περιβολίου - ΑΠΣ Μπενίτσες. Η πρώτη αναμέτρηση (Αχιλλέας Νυμφών - Βολίδα) δεν θα γίνει, διότι η βαθμολογική απόσταση μεταξύ των ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών, και συγκεκριμένα, η διαφορά είναι στους 7 βαθμούς. Γι' αυτό και ο μεν Αχιλλέας Νυμφών παραμένει στην Α1' Κατηγορία χωρίς παιχνίδια κατάταξης, ενώ η δε Βολίδα οδηγείται απευθείας στη Β' Φάση των play out.
Το άλλο ζευγάρι (Αναγέννηση Περιβολίου - ΑΠΣ Μπενίτσες) θα μετάσχει κανονικά στην Α΄ Φάση των play out. Θα γίνει ένας αγώνας στην έδρα της Αναγέννησης Περιβολίου, δηλαδή στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίου, δίχως παράταση και πέναλτι, όπου εάν νικήσει η γηπεδούχος ομάδα, τότε θα ολοκληρωθεί η Φάση. Εάν, όμως, νικήσουν οι Μπενίτσες ή το ματς λήξει ισόπαλο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας, αυτή τη φορά σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτι, όπου νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που στα δύο παιχνίδια θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (έξι ή τέσσερεις). Σε περίπτωση που αμφότερα τα ματς λήξουν ισόπαλα ή τα σωματεία πετύχουν από μία νίκη, τότε υπερέχει εκείνο το οποίο στην κανονική περίοδο τερμάτισε ψηλότερα, δηλαδή η Αναγέννηση Περιβολίου. Η ομάδα που θα «βγει» νικήτρια από αυτή τη διαδικασία, θα παραμείνει στην Α1' Κατηγορία, ενώ η ηττημένη θα οδηγηθεί στη Β' Φάση των play out.
Εκεί, θα γίνει ένας αγώνας, στην έδρα της Αναγέννησης Περιβολίου ή του ΑΠΣ Μπενιτσών, δηλαδή στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίου ή στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού αντίστοιχα, δίχως παράταση και πέναλτι, με αντίπαλο τη Βολίδα. Εάν νικήσει η γηπεδούχος ομάδα, τότε θα ολοκληρωθεί η Φάση. Εάν, όμως, νικήσει η Βολίδα ή το ματς λήξει ισόπαλο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτι, όπου νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που στα δύο παιχνίδια θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (έξι ή τέσσερεις). Σε περίπτωση που τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα ή τα σωματεία πετύχουν από μία νίκη, τότε υπερτερεί εκείνο το οποίο στην κανονική περίοδο τερμάτισε ψηλότερα, δηλαδή η Αναγέννηση Περιβολίου ή οι Μπενίτσες. Η ομάδα που θα προκύψει ηττημένη από αυτή τη διαδικασία, θα υποβιβαστεί στην Α' Κατηγορία, ενώ η νικήτρια θα παραμείνει στην Α1' Κατηγορία μόνο στην περίπτωση που δεν πέσει ο Αστέρας Πετριτή από την Γ' Εθνική. Διαφορετικά, θα υποβιβαστεί κι αυτή.


Υπενθυμίζουμε την τελική βαθμολογία της Α1' Κατηγορίας (σε 26 αγωνιστικές):
1. ΑΕ Λευκίμμης 71
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Κρόνος Αργυράδων 68
3. Ολυμπιάδα Καρουσάδων 42
4. ΟΦΑΜ 40
5. Θιναλιακός Αχαράβης 40
6. ΑΟ Κοντόκαλι 38
7. ΑΟ Παξοί 33
8. Οδυσσέας Αυλιωτών 33
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
9. Αχιλλέας Νυμφών 33
10. Αναγέννηση Περιβολίου 32
11. ΑΠΣ Μπενίτσες 30
12. Βολίδα Κάτω Γαρούνα 26
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
13. Όλυμπος 16
14. ΑΟ Κάβος 14


Να σημειωθεί ότι στην ισοβαθμία μεταξύ ΟΦΑΜ - Θιναλιακού, το πλεονέκτημα έχουν οι Αγιομαθίτες, λόγω καλύτερης συγκομιδής βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες (4 έναντι 1). Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΟ Παξών, Οδυσσέα Αυλιωτών και Αχιλλέα Νυμφών, οι ομάδες κατέλαβαν τις θέσεις 7η, 8η και 9η αντίστοιχα, καθότι η βαθμολογική τους συγκομιδή στους μεταξύ τους αγώνες ήταν 8, 5 και 2 βαθμοί αντιστοίχως.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb