01/07/2017

Στάση… μειοψηφίας από την ΕΠΣ Κέρκυρας στην Γ.Σ της ΕΠΟ

Με ψήφους 149 υπέρ και 32 κατά, εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ, την οποία υπέδειξε η FIFA, και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την διεξαγωγή των εκλογών της Ομοσπονδίας, σε περίπου ένα μήνα, για την ανάδειξη αιρετής Διοίκησης με τετραετή θητεία.

 

 Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/6),υπέρ της τροποποίησης τάχθηκαν όλες οι παριστάμενες ομάδες της Super League και της Foot ball League, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, ενώ καταψήφισαν έντεκα ενώσεις, με εκείνη της Μεσσηνίας να διασπάται (οι δυο εκπρόσωποι ψήφισαν «ναι» και ο τρίτος «όχι»).

 

Η ΕΠΣ Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τους Παναγιώτη Ποζίδη (Πρόεδρος),Γιώργο Κουλόπουλο (Γενικός Γραμματέας) και Γιώργο Νάο (Α΄ Αντιπρόεδρος), οι οποίοι, φυσικά, είχαν κοινή γραμμή και πήγαν με το «ρεύμα» των λίγων, δηλαδή με τη μεριά της Αντιπολίτευσης, και όχι με την πλευρά της πλειοψηφίας, την οποία εκφράζει ο Βαγγέλης Γραμμένος.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Corfu Corner.gr η ΕΠΣΚ ήταν μεταξύ των λιγοστών Ενώσεων που καταψήφισαν την πρόταση για τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ. Από την άλλη, υπερψήφισε τους απολογισμούς (Διοικητικό-Οικονομικό) της Ομοσπονδίας , όσον αφορά τα προηγούμενα 4,5 χρόνια δηλαδή επί Προεδρίας Σαρρή , Γκιρτζίκη και Δρόσου.

 

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω της ΕΠΟ, και υπό τις... ευλογίες της FIFA, είναι η καθιέρωση ξένου Αρχιδιαιτητή, καθώς και η χρήση βίντεο (instant replay) κατά την διάρκεια των αγώνων για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Εξ άλλου, είναι πιθανό η νέα Διοίκηση της ΕΠΟ να εποπτεύεται από μια επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η οποία θα έχει τον ρόλο του... μπαμπούλα!

 

Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 Σάββατο
23
Σεπτέμβριος
2017
Σήμερα γιορτάζουν: Ιρις, Ιριδα, Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα (www.xanthippi.gr), Ξάνθιππος, Πολυξένη, Ξένη, Ξένια, Ραΐς, Ραΐδα (πηγή : www.eortologio.gr)
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Συμφωνείτε με την αντικατάσταση του Ελευθερόπουλου από τον Βοσνιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα;
Ναι
Όχι
Αδιαφορώ
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb