02/09/2017

Τραγελαφικό σκηνικό στις εκλογές του ιστορικού Ολύμπου!

Μέσα σε έντονο και εκρηκτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (30/8), η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ολύμπου, με την παρουσία της δικηγόρου Ελ. Ζηνιάτη, ως δικαστικής αντιπροσώπου και μάλιστα, υπήρχε και μικρή διακριτική αστυνομική παρουσία.

 

 

Οι ενδοσυλλογικές έριδες που υφίστανται στο ιστορικό σωματείο εδώ και αρκετά χρόνια, φάνηκαν ακόμη περισσότερο μετά την δικαίωση της διοίκησης Καρδακάρη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου. Η αντιπαράθεση είχε να κάνει αφ΄ενός μεν με τον τρόπο αξιοποίησης του γηπέδου και αφετέρου διότι πολλά μέλη του ιστορικού συλλόγου θεωρούσαν τους εαυτούς παραγκωνισμένους από τη διοίκηση. Και το ...κερασάκι στην τούρτα ήταν ο υποβιβασμός της ομάδας από την Α1΄ Κατηγορία στην Α΄, για πρώτη φορά στην ιστορία της, γεγονός που προκάλεσε την δυσφορία στις τάξεις των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της, ενώ οδήγησε και στην δημιουργία του Νέου Ολύμπου 2017.

 

 

 

Όλες αυτές οι άσχημες εξελίξεις, οδήγησαν το ΔΣ του Ολύμπου στις 10 Αυγούστου 2017 να πάρει απόφαση για διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών και τη δρομολόγηση πρόωρων εκλογών για ανάδειξη νέας Διοίκησης στο σωματείο. Να σημειωθεί ότι το -υπό την ηγεσία του Σπύρου Καρδακάρη- Διοικητικό Συμβούλιο είχε θητεία μέχρι το Νοέμβριο του 2018.

 

 

 

Να επισημάνουμε πως την προπερασμένη Τετάρτη (23/8) που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη εκλογοαπολογιστική Γ,Σ (και η οποία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις μεταξύ της Διοίκησης και μελών του συλλόγου), δεν έγινε ελλείψει της απαιτούμενης απαρτίας. Η καθοριστική Γενική Συνέλευση της 30ης Αυγούστου, ξεκίνησε με την ομιλία του απερχόμενου προέδρου του συλλόγου, Σπύρου Καρδακάρη , ο οποίος στάθηκε κυρίως στο δικαστικό αγώνα της διοίκησής του, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, που είχε καλή κατάληξη για το σωματείο, το οποίο κατόρθωσε να κρατήσει στην κατοχή του τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καλλιθέας Καναλίων, τις οποίες επί σειρά ετών αμφισβητούσε και διεκδικούσε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Αυτή η περιπέτεια, όπως υποστήριξε ο κος Καρδακάρης, επηρέασε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, καθώς, τα έξοδα του δικαστικού αγώνα στο ΣτΕ δεν επέτρεψαν την ενίσχυση του σωματείου, με συνέπεια τον υποβιβασμό του στην Α' ΕΠΣΚ.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για το προσεχές πλάνο ,σε περίπτωση επανεκλογής του, βάσει του οποίου θα επανέφερε τον Όλυμπο εκεί που ανήκει, ενώ θα «έφερνε» και αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο.

 

 

 


Ακολούθως, το λόγο πήρε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Δημοσθένης Σφήκας, από την αντιπολιτευόμενη παράταξη. Με αρκετά καυστικό κι επικριτικό ύφος απέναντι στις κινήσεις της Διοίκησης, υποστήριξε- μεταξύ άλλων- πως το απερχόμενο ΔΣ ήθελε να φέρει αμφιβόλου αξίας επενδυτές στην ομάδα.

 

 

Το σκηνικό της εκλογικής διαδικασίας συνεχίστηκε, με την πλευρά της απερχόμενης Διοίκησης να ζητά την οικονομική τακτοποίηση αρκετών μελών, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν η πλειοψηφία των παλαιμάχων και εξαιτίας της έλλειψης ενημερότητας, αμφισβήτησε το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στη Γ.Σ και επομένως στο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Η άλλη πλευρά, θεωρούσε εαυτούς νόμιμα συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, έγινε κανονικά η διαδικασία, με την παρουσία της «απερχόμενης» διοίκησης και ο διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε (καμιά θετική ψήφος), όπως και ο οικονομικός (μια θετική ψήφος και αρνητικές οι άλλες).Ο Σπύρος Καρδακάρης, δηλώνοντας ότι δεν παραιτείται και συνεχίζει να είναι πρόεδρος, αποχώρησε πριν την διαδικασία των εκλογών ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε για εκλογή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, κανένα μέλος της προηγούμενης Διοίκησης δεν ήταν υποψήφιο. Από την πλευρά του, ο κος Καρδακάρης τόνισε ότι αποχώρησε από τη διαδικασία γιατί εμποδίστηκαν τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στη ΓΣ.

 

 

 

Τελικά, σύμφωνα με το πρακτικό της ψηφοφορίας, που θα επιδοθεί στο Πρωτοδικείο, ψήφισαν συνολικά 33 μέλη του Ολύμπου και εξελέγησαν για το ΔΣ οι Νίκος Πέτρου , Δημήτρης Πουλημένος (πρώτευσαν σε σταυρούς), Δημοσθένης Σφήκας, Σπύρος Γραμμένος, Σπύρος. Μπάτσης, Ιπποκράτης- Μιχάλης Πάγκαλης, Νίκος Γαστεράτος, Τάκης Μονόπωλης, Άγγελος Βενέτης, ενώ, στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Στογιάννος, Βλάχος και Ελένη Γισδάκη.

 

 

 


Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, Σπύρος Καρδακάρης, προχθές Πέμπτη (31/8) ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το ακόλουθο κείμενο ειρωνευόμενος τα όσα έγιναν την Τετάρτη : «Σε ένα πραγματικά πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα χθες έγινε η συνέλευση του συλλόγου Ολυμπος και αναμένω την σύνταξη της δικαστικής αντιπροσώπου και την επιστολή της προς τον σύλλογο για την επικύρωση των αποτελεσμάτων. Ήταν όντως μια αντάξια του συλλόγου συνάντηση που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αναμένω τα αποτελέσματα της σύνταξης των αποτελεσμάτων τα επίσημα.
Πάντα η νομιμότητα και το καταστατικό εχουν τον πρώτο λόγο».

 

 

Εξάλλου, οι δύο υπεύθυνοι των Ακαδημιών του Ολύμπου (επί Διοίκησης Καρδακάρη), Σπύρος Μέριανος και Κώστας Κωνστάντης , σε κείμενο που ανήρτησαν στο facebook, αναφέρουν τα εξής:

«Ακαδημία Ποδοσφαίρου Όλυμπος Κέρκυρας Αγαπητοί Αθλητές ,Γονείς ,Κηδεμόνες και Φίλοι της Ακαδημίας του Ολύμπου .Μετά το πέρας των αποψινών αρχιερεσιών και την προσπάθεια εκλογών που αποδείχθηκαν άκαρπες να ανακοινώνουμε τα εξής: Η Ακαδημία του Ολύμπου και όλα όσα ξέρατε γι αυτήν έως και απόψε 30/8/2017 παύει να υπάρχει. Εμείς οι Υπεύθυνοι της Ακαδημίας αυτής μετά από 4 πλέον χρόνια με τόσες χαρές αγωνίες και λύπες δεν θα είμαστε πια μαζί σας. Οι συγκυρίες δυστυχώς μας απομάκρυναν από τις θέσεις μας. Φεύγουμε με την συνείδησή μας ήσυχη ότι πράξαμε τα καλύτερα για τα παιδιά αυτά που μας προτίμησαν φεύγουμε με την συνείδησή μας καθαρή ότι πράξαμε το δίκαιο απέναντι σας στο μέγιστο βαθμό σε σας και στα παιδιά σας. Ευχαριστούμε εκείνους που μας συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα και μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε αυτούς που μας πίστεψαν και μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που είχαν το θάρρος να λένε μπροστά μας τα μπράβο και τα λάθη μας. Ευχαριστούμε κάποιους προπονητές που όσο εργάστηκαν στην Ακαδημία μας το έκαναν με αγάπη προς τα παιδιά και το άθλημα. Ευχαριστούμε τις εκάστοτε Γραμματείες μας ιδιαίτερα την Εμμανουέλα και την Κωσταντίνα μας. Ευχαριστούμε τον Φυσιοθεραπευτή Κόλλα Γιώργο για την αμέριστη συμπαράσταση του. Ευχαριστούμε τον γιατρό Καρδακάρη Σπύρο όλα αυτά τα χρόνια για την βοήθειά του προς τα παιδιά αυτά. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ και το Δίκτυο Ακαδημιών που είμαστε τα τελευταία 3 χρόνια για τα όλα όσα μας έδωσαν. Για μας θα είστε πάντα στις καρδιές μας . Ευχόμαστε στην νέα Διοίκηση της Ακαδημίας τα καλύτερα. Ένα πολύ δύσκολο αντίο.
Με εκτίμηση οι Υπεύθυνοι της Ακαδημίας : Κωστάντης Κώστας - Μέριανος Σπύρος»

 

Ρεπορτάζ: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Αγριππίνα, Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος, Λούλου, Λούλης, Λούλα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb