16/09/2020

Έλεγχος για την καταλληλότητα των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Κέρκυρας

 Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες ο ετήσιος έλεγχος για την καταλληλότητα λειτουργίας των ποδοσφαιρικών γηπέδων του νομού Κερκύρας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

 

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CORFUCORNER.GR, τα μέλη της Επιτροπής Στατιστικής & Γηπέδων της ΕΠΣΚ, μαζι με τον μηχανικό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, πραγματοποιούν αυτοψία στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του νησιού, αρχής γενομένης από εκείνες του βορείου συγκροτήματος, ενώ εκτιμάται ότι πριν την έναρξη του τοπικού Κυπέλλου θα έχουν «οργώσει» όλο το νησί.

 

 

 

Σκοπό και αποστολή του εν λόγω κλιμακίου, είναι να εντοπίσει και να καταγράψει λεπτομερώς τις ατέλειες και τις ελλείψεις των κερκυραϊκών γηπέδων και κατόπιν να συντάξει εκθέσεις ανά περίπτωση, στις οποίες θα διαβιβάσει στους αρμόδιους Οργανισμούς των Δήμων του νομού, ούτως ώστε εκείνοι να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων.

 

 

 

Εδώ, αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται κάθε χρόνο, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δεν πράττει το καθήκον της. Σε άλλες περιπτώσεις επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία, ενώ σε κάποιες άλλες προβαίνει σε μικροπαρεμβάσεις, με συνέπεια οι αθλητικοί χώροι να χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών να είναι ακατάλληλοι προς χρήση κι επικίνδυνοι! Έτσι, παρότι τα περισσότερα γήπεδα είναι Δημοτικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι εκείνα που αναγκάζονται, με δικά τους έξοδα, να κουμαντάρουν και να βοηθούν την κατάσταση, προκειμένου να μπορούν να παίζουν.

 

 

 

Ειδικά τούτη την εποχή, όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αθλητικές εγκαταστάσεις επιβάλλεται να είναι μονίμως καθαρές και να απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση. Οι ομάδες δεν είναι δυνατό να επωμιστούν (και) αυτό το οικονομικό βάρος στα δημοτικά γήπεδα, επομένως οι κατά τόπους Δήμοι οφείλουν να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους και να είναι παρόντες.

 

 

 

• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
23
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα, Ξάνθιππος, Πολυξένη, Ξένη, Ξένια, Ραΐς, Ραΐδα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb