26/08/2018

Το έντονο παρασκήνιο της πρόσληψης του ενωσιακού προπονητή!

Την περασμένη Τρίτη (21/8), η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας προσέλαβε τον Γιώργο Τσικρικώνη για ενωσιακό προπονητή, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Άρη Λούβρο στην τεχνική ηγεσία των Μικτών Ομάδων. Σ' αυτή την επιλογή, υπήρξε έντονο παρασκήνιο, το οποίο σας αποκαλύπτει το CorfuCorner.gr.


Υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, είχαν δηλώσει τέσσερεις διπλωματούχοι προπονητές, οι Δημήτρης Φραγκούλης, Γιώργος Τσικρικώνης, Βαγγέλης Καρπατσέλης και Γρηγόρης Τσιτούρας, που κατέθεσαν αίτηση και τα απαραίτητα έγγραφα στην Γραμματεία της ΕΠΣΚ. Ορισμένοι άλλοι τεχνικοί, που εδώ και καιρό είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν αυτή την θέση, τελικά δεν το έπραξαν όταν διάβασαν στην προκήρυξη ότι η εργασία τους τους θα είναι για μόνο τέσσερεις μήνες, με μηνιαίο μισθό μόλις 250 ευρώ, δίχως δώρα κι επιδόματα.


Από τους τέσσερεις προαναφερόμενους υποψήφιους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κέρκυρας απέκλεισε από τη διαδικασία της επιλογής τους Καρπατσέλη και Τσιτούρα, με την αιτιολογία ότι συνεργάζονται με ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του νησιού (ο πρώτος, με τη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, ενώ ο δεύτερος, με την Ακαδημία του Ολύμπου). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αναφέρονταν στην προκήρυξη! Να σημειωθεί πως είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που απορρίπτεται η αίτηση του Τσιτούρα!


Έτσι, η επιλογή θα γίνονταν μεταξύ των Δημήτρη Φραγκούλη και Γιώργου Τσικρικώνη. Παρότι από τους δύο, το πιο «βαρύ» βιογραφικό το είχε ο Φραγκούλης (που μέχρι πρότινος ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας του ΑΟΚ Κέρκυρα, έχοντας συνεργαστεί με τους Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, Αλέκο Βοσνιάδη, Σάκη Τσιώλη και Γιάννη Μαντζουράκη, ενώ πρωτύτερα διατέλεσε προπονητής των ομάδων Κ15 και Κ17 της ΠΑΕ), εντούτοις ο Παναγιώτης Ποζίδης πρότεινε στο Δ.Σ. να αποφασιστεί ομόφωνα η πρόσληψη του Τσικρικώνη. Η πρόταση αυτή του Προέδρου της Ένωσης, βρήκε κάθετα αντίθετα τα στελέχη της αντιπολίτευσης, Νίκο Χρυσικόπουλο και Γεράσιμο Κουλούρη, που επιθυμούσαν να επιλεγεί ο Φραγκούλης.


Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου για μία ακόμη φορά επικράτησε το «θέλω» του Ποζίδη, καθώς με ψήφους 6 προς 2 αποφασίστηκε η πρόσληψη του Τσικρικώνη.


Για την ιστορία, την πρόταση Ποζίδη την υπερψήφισαν οι «κυβερνητικοί» Παναγιώτης Ποζίδης, Γιώργος Κουλόπουλος, Χριστόδουλος Κούρκουλος, Γιώργος Νάος και Νίκη Σκλαβούνου, καθώς και ο ανεξάρτητος Κώστας Σουλάνης (που το τελευταίο τρίμηνο «πάει με τα νερά» της Διοίκησης Ποζίδη), ενώ την καταψήφισαν οι αντιπολιτευόμενοι Νίκος Χρυσικόπουλος και Γεράσιμος Κουλούρης. Από τη συνεδρίαση, απουσίαζαν ο «κυβερνητικός» Γιάννης Μουζακίτης (που ήταν στην Θεσσαλονίκη), ο «φιλοκυβερνητικός» Σπύρος Λούβρος και ο αντιπολιτευόμενος Χρήστος Άνθης.


Υπάρχει, λοιπόν, η υποψία ότι η επιλογή στο πρόσωπο του Γιώργου Τσικρικώνη ήταν μια προειλημμένη απόφαση, δεδομένου ότι τυγχάνει μέλος τουΔ.Σ (και συγκεκριμένα Ταμίας) του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, με τον οποίο η Διοίκηση της ΕΠΣΚ έχει αναπτύξει στενές σχέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως, η υποψηφιότητα του (άρτια προπονητικά καταρτισμένου) Δημήτρη Φραγκούλη, να απορρίφθηκε μόνο και μόνο επειδή μέχρι πρόσφατα υπήρξε εργαζόμενος του ΑΟΚ Κέρκυρα, δεδομένου ότι στις προ 20 μηνών εκλογές της Ένωσης, η παράταξη Ποζίδη είχε κοντραριστεί με την ΠΑΕ, την οποία ως και σήμερα έχει απέναντί της!!!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
19
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb