Ξαναγυρίζει στα γήπεδα ο μεγάλος ΑΟ Κέρκυρα! - CorfuCorner.gr
26/03/2020

Ξαναγυρίζει στα γήπεδα ο μεγάλος ΑΟ Κέρκυρα!

Η δικαίωση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ Κέρκυρα ήλθε το 2020, με την 393/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας και πλέον μπαίνει σε...τροχιά η επιστροφή του ιστορικού συλλόγου στα γήπεδα!

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, που όρισε το Δικαστήριο, απαρτίζεται από τους Στάθη Μηλιώτη, Γιώργο Κολυτά, Μάνθο Γιαννούλη, Δημήτρη Μπορτς, Αντώνη Ζώτο, Γιάννη Κατέρη, Γιώργο Κοσκιέρη, Γιώργο Κάνταρο, Θεόδωρο Κεϊκίδη, Νίκο Σπάτουλα και Σπύρο Σκλαβενίτη.


Όταν τα οικονομικά προβλήματα έπνιξαν την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ο ΑΟ Κασσιόπης ανέβηκε στη Β΄ Εθνική, ο Γιώργος Λιμπάντσης ( τότε πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρα) σε συνεργασία με τον Χάρη Κουτσούρη ( τότε πρόεδρο του ΑΟ Κασσιόπη) συμφώνησαν να δοθεί το ΑΦΜ της Κασσιόπης και να συνεχίσει η ΠΑΕ με αυτό, όπως είναι ως σήμερα, σαν τη μόνη λύση να μην σβήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την Κέρκυρα.
Το καλοκαίρι του 2013 που έγινε αυτό, υπήρξε μια αντίδραση από παλιούς ποδοσφαιριστές και φίλους της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα, που ζητούσαν να συνεχίσει η ομάδα, με ερασιτεχνική μορφή, αλλά αυτό ούτε να το ακούσει δεν ήθελε η νέα ΠΑΕ (ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρα). Δημιουργήθηκαν πολλές αντιπαλότητες και φτάσαμε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, με αντεγκλήσεις ακόμα και μέσα στα γραφεία της ΕΠΣ Κέρκυρας, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Κίνημα ολόκληρο με πρωτοβουλία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ Κέρκυρα και συγκεντρώσεις ακόμα και στο Δημοτικό Θέατρο, με επικεφαλής τον αείμνηστο «Πατριάρχη» του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, Άκη Γιούργα.


Η πλευρά της ΠΑΕ δεν συναίνεσε στο αίτημα αυτό και πλέον το θέμα πήρε τη δικαστική οδό, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιώργο Κολυτά, μετά τον θάνατο του Άκη Γιούργα, να αναλαμβάνει σαν πρόεδρος τους παλαιμάχους και όλοι μαζί να δίνουν δικαστικό αγώνα, ώστε να λειτουργήσει ο ΑΟ Κέρκυρα σαν ερασιτεχνική ομάδα και να παίξει στα τοπικά πρωταθλήματα.


Η δικαίωση ήλθε το 2020, με την 393/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα στην ενεργή δραστηριότητα.


Δικαίωμα η ομάδα έχει να παίξει στην Β΄ τοπική Κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας και οι παλαίμαχοι (που συσπειρώθηκαν και μάλιστα λίγες μέρες πριν απο την απαγόρευση, λόγω κορωνοοϊού, είχαν συγκέντρωση με παρουσία περίπου 25 ατόμων), θα κινήσουν -όταν το επιτρέψει η κατάσταση- όλες τις διαδικασίες για να ετοιμάσουν ομάδα που θα επιστρέψει στα γήπεδα.


Μάλιστα, υπάρχει και διορισμένη προσωρινή διοίκηση για τον ΑΟ Κέρκυρα, με όλα τα μέλη να είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου (πλην του κ. Μηλιώτη).
Όλα αυτά έγιναν επισήμως γνωστά με ανάρτηση του Γιώργου Κολυτά χθες Τετάρτη (25/3), ενώ εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι από πλευράς παλαιμάχων γίνεται προσπάθεια συγγραφής βιβλίου για την ιστορία του ΑΟ Κέρκυρα με την βοήθεια ορισμένων φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Η ανάρτηση του κ. Κολυτά, έχει ως ακολούθως:

«Αγαπημένοι πρώην συμπαίκτες, φίλαθλοι καθώς και μέλη όλων των διοικήσεων που υπηρετήσατε από οιαδήποτε θέση τον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
Αρχικά να ευχηθούμε Χρόνια πολλά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας.
Ας προσευχηθούμε το συντομότερο δυνατό να τελειώσει αυτή η δοκιμασία που μαστίζει όλους μας σε όλο τον πλανήτη ανεξάρτητου σημαίας, φύλλου, θρησκείας
Να ευχαριστήσουμε όλο τον κλάδο υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που υπηρετεί από θέσεις ευθύνης, αλλά και όλους από οποιαδήποτε θέση συμβάλουν στην εξυπηρέτηση και προάσπιση των δικών μας εθνικών αναγκών, είτε στα σύνορα, είτε σε οποιαδήποτε θέση, υπηρετώντας το κοινωνικό μας σύνολο .
Προτείνουμε σε όλους, ατομική ευθύνη για το καλό όλων μας ..
ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ την παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση, εάν και επιθυμούσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την μεγάλη μας χαρά εδώ και δυο εβδομάδες, δεν σας ενημερώσαμε μέχρι και σήμερα ότι: Μετά από σχεδιασμένες , οργανωμένες ενέργειες και καθοδήγηση από τους νομικούς μας συμβούλους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την είδηση ότι την 12/3/2020 δυνάμει της με αριθμό 393/2020 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας , έχουμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ με κύρια αποστολή την ενεργοποίηση του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.


Το Δ.Σ των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ»


 

Πηγή: Ιστοσελίδα ENIMEROSI.COM

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
22
Ιούνιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα, Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb