Ο λόγος που δεν «άνοιξε» η Γ’ Εθνική και τα μεγάλα ερωτηματικά - CorfuCorner.gr
06/03/2021

Ο λόγος που δεν «άνοιξε» η Γ’ Εθνική και τα μεγάλα ερωτηματικά

Παρά το γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περιλαμβάνεται στη νέα ΚΥΑ και επιστρέφει στις προπονήσεις, εντούτοις η Γ' Εθνική μπήκε ξανά στον «πάγο»!


Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή ήρθε μια μέρα μετά την απόφαση της ΕΠΟ για συνέχιση του Πρωταθλήματος της εν λόγω Κατηγορίας και με διαφοροποίηση στην προκήρυξη, κάτι που δεδομένα προκαλεί απορίες, αλλά και αντιδράσεις.


Ο βασικός λόγος που εντέλει η Γ' Εθνική μπήκε και πάλι σε αναστολή, έχει να κάνει τόσο με το υγειονομικό πρωτόκολλο, όσο και με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Εδώ να επισημανθεί ότι
η Football League είχε ήδη υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθούν η Super League 1 και η Super League 2 κι αυτό ήταν αρκετό για τους Λοιμωξιολόγους, ώστε να δώσουν το «OΚ».

Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο «άφησε μεταξεταστέα» την Γ' Εθνική, είναι η διαδικασία των τεστ. Μπορεί στην ΚΥΑ να γίνεται λόγος περί εβδομαδιαίου ελέγχου με τεστ αντιγόνου, όμως η παραπάνω διαδικασία περιλαμβάνει και Μοριακό (PCR), αλλά και Rapid τεστ. Οι ειδικοί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν «καλύφθηκαν» με την πραγματοποίηση μόνο Rapid τεστ κι από την στιγμή που δεν υπήρχε ήδη συμφωνημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για να ακολουθηθεί, έβγαλαν εκτός την Κατηγορία.


Για τα προαναφερόμενα γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες που «άνοιξαν». Με δεδομένο πως το κόστος των Μοριακών τεστ είναι «τσουχτερό» για μια ερασιτεχνική ομάδα και η αρχική επανεκκίνηση των προπονήσεων πριν τα νέα μέτρα έγινε με Rapid τεστ, τι άλλαξε στην πορεία;


Τα σωματεία της Γ' Εθνικής μπήκαν στη διαδικασία επιστροφής, ενεργοποιώντας ποδοσφαιρικό πλάνο κανονικότητας, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες. Πολλά εξ αυτών έκαναν μεταγραφές και πήραν προπονητές, όλα έκαναν Rapid τεστ για να προπονηθούν και τελικά... σταμάτησαν.


Οι αντιδράσεις στην Κατηγορία, είναι ήδη έντονες και αυτό πλέον έχει να κάνει με το διαχωρισμό των Πρωταθλημάτων. Άραγε οι υπόλοιπες ομάδες στα ερασιτεχνικά αθλήματα που «άνοιξαν», έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και Μοριακό και Rapid τεστ; Κι αν κάνουν ή ξεκίνησαν αρχικά να κάνουν, ποιος ελέγχει αυτήν τη διαδικασία, που αποτέλεσε και την αφορμή να μείνει εκτός η Γ' Εθνική;


Η απόφαση να μην επαναρχίσει η Γ' Εθνική την στιγμή που το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού επανεκκινεί, μόνο ως ανεξήγητη μπορεί να χαρακτηριστεί και φέρνει ξανά στα όριά τους, τους παίκτες και τους προπονητές, που αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Και κάτι ακόμα: Μια επιτροπή, όποια κι αν είναι αυτή, εισηγείται με βάση τα δεδομένα. Εν προκειμένω, αυτά είναι επιδημιολογικά. Την τελική απόφαση την παίρνει ο Υπουργός. Υπό αυτήν την έννοια, έχει ευθύνη και ο υφυπουργός Αθλητισμού ,Λευτέρης Αυγενάκης, διότι στη νέα ΚΥΑ που αναίρεσε την προηγούμενη, προκύπτει ένα μεγάλο ερωτηματικό: ο κορονοϊός απειλεί μόνο την Γ' Εθνική; Σε τελική ανάλυση και οι αθλητές δεν είναι «ακορντεόν», ειδικά όταν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους!


Να σημειωθεί, τέλος, ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς ΕΠΟ, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου, ακόμη κι αν επιτραπεί ξανά η επιστροφή στις προπονήσεις, εφόσον τα κρούσματα μειωθούν βεβαίως.

 

Πηγή: MIKRI LIGA.COM

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb