Ο Όλυμπος έγινε… 85άρης! - CorfuCorner.gr
14/09/2019

Ο Όλυμπος έγινε… 85άρης!

Με αφορμή την συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυση του Ολύμπου, αναρτήθηκε στην σελίδα του συλλόγου στο facebook το παρακάτω κείμενο.


«Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος Κέρκυρας κλείνει 85 Χρόνια Ζωής!!!!!


Δημιουργήθηκαν δυο ποδοσφαιρικές ομάδες, ο «Κεραυνός» στη Γαρίτσα και η «Λόγχη» στον Ανεμόμυλο. Έδιναν αγώνες μεταξύ τους στο άλσος. Έπαιζαν ξυπόλυτοι. Που και που κανένας φορούσε και πάνινα παπούτσια. Κάποτε σκέφτηκαν ότι έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να φτιάξουν μια νέα ισχυρή ομάδα.
Στις 14 Σεπτέμβρη μέρα που γιορτάζεται ο Τίμιος Σταυρός, συγκεντρώθηκαν όλοι κάτω από το μεγάλο ευκάλυπτο κι έκαμαν συμβούλιο, το πρώτο, για την υλοποίηση του σχεδίου των.


Η απόφαση πάρθηκε παμψηφεί. Διάλυση του «Κεραυνού» και της «Λόγχης». Ίδρυση νέας ομάδας και αναγνώριση της από το Πρωτοδικείο Κερκύρας. Τελικά η συζήτηση έφθασε στο όνομα της ομάδας. Ένας από τους παρευρισκόμενους ο Μπούας ο Πέτρος (Μπέης) φώναξε δυνατά.
«Θέλω να γίνει η ομάδα μας αυτή ονομαστή, ψηλή, δυνατή και αθάνατη σαν το βουνό των θεών του Ολύμπου».
ΟΛΥΜΠΟΣ!!!! Φώναξαν όλοι δυνατά και αυτό ας είναι το όνομα της.


Κατά τη συνεδρίαση αυτή εκλέχτηκε ο πρώτος πρόεδρος του Ολύμπου κ. Πατρίκιος Σωτήριος. Αντιπρόεδρος-Θεοτόκης Τάκης. Γενικός Γραμματέας-Τρέτσης Σπυρίδων, Ταμίας-Μπούας Επαμεινώνδας και μέλος ο Βουτσινάς Θόδωρος.
Με την 129/134 απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας ο ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητικό σωματείο.


Τις πρώτες φανέλες του συλλόγου πρόσφερε ο παπα-Μίμης Αρταβάνης, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του ΟΛΥΜΠΟΥ. Ο παραπάνω λευίτης ήταν εφημέριος στην ενορία Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου στον Ανεμόμυλο. Οι φανέλες ήταν λευκές με δύο κόκκινες ρίγες και στη μέση μια γαλάζια με γιακά κόκκινο. Παντελονάκια λευκά και κάλτσες λευκές και ρίγες ανάλογες...


O ύμνος του Ολύμπου... γράφτηκε από τον κ. Βερβιτσιώτη Ιωάννη (κυρ Νάνε) αρχιμουσικό και συνθέτη, το Νοέμβρη του 1934.


Η πρώτη παρουσίαση του Ολύμπου γίνεται την 1 Νοέμβρη 1934 το πρωί τις 11 η ώρα. Στο γήπεδο της Κάτω Πλατείας, σε ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Απόλλωνα Πόρτας Ρεμούντας».....

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Σεπτέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb