Πρόσκληση του ΑΟ Κέρκυρα για την συλλογή ιστορικού υλικού - CorfuCorner.gr
24/02/2021

Πρόσκληση του ΑΟ Κέρκυρα για την συλλογή ιστορικού υλικού

Οι ιθύνοντες του ΑΟ Κέρκυρα, από τον Απρίλιο του 2020 έχουν αναθέσει στον Δρ. Ιστορίας του Αθλητισμού και μέλους της ΕΔΙΠ Ιονίου Πανεπιστημίου, Άκη Παυλογιάννη, να συγγράψει το βιβλίο της ομάδας , με στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας των «μπλαουγκράνα» και μέσα αυτών του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και αθλητισμού ,εν γένει.


Για τον λόγο αυτό, το προεδρείο του ΑΟΚ ζητεί από οποιονδήποτε διαθέτει συλλεκτικό υλικό με το backround του σωματείου, να το παραδώσει στον κο Παυλογιάννη, ενώ διευκρινίζεται ότι αυτά τα αρχεία θα αναπαράγονται και θα επιστρέφονται στον κάτοχό τους . Επίσης, τις αναμνήσεις, αλλά και τα βιώματά τους σε σχέση με τις τρεις μεγάλες περιόδους του συλλόγου, θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν προφορικά όσοι επιθυμούν.


Παραθέτουμε αναλυτικά την σχετική πρόσκληση:


«Όπως είναι γνωστό και δημοσίως, έχει γνωστοποιηθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου «Α.Ο. Κέρκυρα» έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιστορικό του αθλητισμού και διδάσκοντα του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Άκη Παυλογιάννη, για την έρευνα και τη συγγραφή της ιστορικής διαδρομής της ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού μας με τη μορφή ενός λευκώματος.


Επειδή οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουν ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή διεξαγωγή του ερευνητικού και επιστημονικού έργου και επειδή βούληση μας είναι να μπορέσουμε σύντομα να γίνει πράξη η έκδοση της ιστορίας της ομάδας μας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:


Άνθρωποι που έζησαν με διαφορετικό τρόπο [αθλητές / ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι της ομάδας, φίλοι του ποδοσφαίρου] την πορεία του Α.Ο. Κέρκυρα και έχουν στην κατοχή τους / στο αρχείο τους τεκμήρια που αφορούν στην «ομάδα» [φωτογραφίες, έγγραφα, εφημερίδες, περιοδικά, διπλώματα, μετάλλια, κύπελλα κ.ά.] μπορούν να γνωστοποιούν αυτό το υλικό στον κ, Παυλογιάννη, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και ώρα 11.00 - 13.00, στο γραφείο του στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας [Ιωάννη Θεοτόκη 72, τηλέφωνο 2661087420 / 6944471046, email:apavlo9@gmail.com], 2ος όροφος. Τα τεκμήρια θα αναπαράγονται και θα επιστρέφονται στον κάτοχο τους.


Μέσα από τα επιστημονικά εργαλεία της προφορικής ιστορίας θα αναζητηθούν και θα καταγραφούν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που με διαφορετικές ιδιότητες βίωσαν τις τρεις μεγάλες περιόδους της ομάδας του Α.Ο. Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, θα συγκροτηθούν τρεις ομάδες πληροφορητών, που θα αντιστοιχούν στις ακόλουθες χρονικές περιόδους του συλλόγου. Πρώτον στα χρόνια ίδρυσης της ομάδας και της παρουσίας της στη Β' Εθνική κατηγορία [περίπου 1965 - 1975], δεύτερον στην πορεία του συλλόγου στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του πρωταθλήματος [περίπου 1976 - 2000] και τέλος στην άνοδο και στη συμμετοχή της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας [περίπου 2001 - 2013].


Είναι προφανές ότι η συγκρότηση του σώματος των πληροφορητών θα γίνει με τη συνεργασία του συλλόγου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Κέρκυρα.


Είμαστε βέβαιοι ότι η ανταπόκριση θα είναι δεδομένη, μεγάλη και άμεση, ώστε σύντομα να ταξινομηθεί και να οργανωθεί όλο αυτό το υλικό που θα οδηγήσει στην έκδοση του λευκώματος , καθώς και πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί στην ίδρυση ενός πολιτισμικού κέντρου τοπικού ποδοσφαίρου.

 

 

 


 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb