Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Γ΄ Εθνικής - CorfuCorner.gr
03/05/2021

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Γ΄ Εθνικής

Με ...νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί η Γ' Εθνική την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, καθώς οι εξελίξεις από την πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσουν την Κατηγορία για μια ακόμη χρονιά.


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να κινηθεί στην λύση της μείωσης των ομάδων και των Ομίλων, δημιουργώντας έτσι μια Γ' Εθνική με λιγότερα σωματεία. Εξάλλου, αυτή είναι η κατεύθυνση που έδωσαν η FIFA και η UEFA στην ΕΠΟ.


Την σαιζόν που διανύουμε, η 4η τη τάξει Κατηγορία είχε 136 συλλόγους, έστω κι αν τέσσερις αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με την οριστικοποίηση της μη συνέχισης των Τοπικών Πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας, η Ομοσπονδία... άδραξε την ευκαιρία να μειώσει τις ομάδες στην Κατηγορία, καθώς στη Γ' Εθνική δεν θα προβιβαστούν οι 53+3 Πρωταθλήτριες των ΕΠΣ.


Αντίθετα, θα υποβιβαστούν κανονικά όσες ομάδες προβλέπεται στην προκήρυξη από κάθε Όμιλο. Δηλαδή, θα επιστρέψουν στα τοπικά πρωταθλήματα 51 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων που δεν συμμετείχαν κατά την επανέναρξη.


Αναφορικά με τον προβιβασμό στη Football League, ισχύει ότι προβλέπεται στην προκήρυξη, δηλαδή θα ανέβουν 4 ομάδες, που θα προκύψουν από τα μπαράζ των Πρωταθλητών και αντίστοιχα θα υποβιβαστούν 4 ομάδες από τη Football League.


Συνεπώς, η Γ' Εθνική της νέας σεζόν θα απαρτίζεται από μόλις 85 ομάδες (εκτός και αν άλλες επαγγελματικές ομάδες εκούσια επιλέξουν να αγωνιστούν σε αυτήν), οι οποίες θα χωριστούν σε πέντε ή έξι Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια. Σημειωτέον δε ότι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, δεν θα υπάρχει τη νέα σεζόν κρητικός όμιλος, όπως υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια.


Ωστόσο, για να διατηρηθεί η προαναφερόμενη μορφή, αναμένεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν αλλαγές στην άνοδο των 53+3 πρωταθλητών των ΕΠΣ, πιθανώς με τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανόδου, προκειμένου να προβιβάζονται οι μισές ομάδες. Κάτι ανάλογο, εξάλλου, είχε συμβεί ι και στο παρελθόν.

Οι τελικές αποφάσεις για τη Γ' Εθνική, αναμένεται να ληφθούν μέσα στον Ιούνιο και να επικυρωθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Πηγή: goalpost.gr

 

 • Εγκάρδιες ευχές και χρόνια πολλά, από το Εμπόριο και επεξεργασία κρεάτων «ΖΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παράδοση στην ποιότητα, άμεση εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές. Η επιχείρηση, σας περιμένει στο Τρίκλινο, πλησίον της διασταύρωσης για Κομπίτσι. Τηλέφωνο: 26610-52223.

 

• Το κατάστημα NOVA, του Σταύρου Βουγιούκα, σας εύχεται ολόψυχα Χριστός Ανέστη πάντα με υγεία. Διαθέτει Nova, κινητή τηλεφωνία, σέρβις κινητών τηλεφώνων και εξόφληση όλων των λογαριασμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής & κινητής τηλεφωνίας) και σας περιμένει στη Μητροπολίτου Μεθοδίου 58. Τηλέφωνο: 26611-02306.

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
22
Ιούνιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα, Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb